Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Ändå ett fall framåt"

Det finns förluster – och det finns förluster. -Det är klart att det känns tungt att förlora derbyt med ett mål, men samtidigt tycker jag att vårt spel får ett fall framåt, säger Sävehofs Johan Jakobsson.

Den hårdskjutande landslagsmannen var ett stort utropstecken i Sävehof och blev lagets främste målgörare med sina sex mål.

-En klen tröst, men det känns  bra att det börjar gå bättre även för mig, jag har haft det lite trögt i inledningen och kommit lite efter på grund av skada, säger hemvändaren som nu är hel och frisk efter problem med en vad.

Derbyt var oerhört jämnt och stod och vägde ända in i slutsekunderna och enligt Jakobsson kändes utgången rejält oviss.

-Ett misstag här, en stolpe där. Mer behövs inte. Det är så oerhört lite som avgör en sådan här match där det både finns kamp och nerver hela vägen, säger han och fortsätter:

- Men det jag tycker att vi ska ta med oss är att vi hela tiden kämpar oss tillbaka in i matchen flera gånger och att vårt spel blir bättre, synd att det inte räckte hela vägen bara, summerar Johan Jakobsson den sura derbyförlusten.

Ändå såg han flera ljuspunkter och tycker att Sävehof efter insatsen ändå tog ett kliv framåt.

-Vi är många nya, det tar enkelt tid att spela in sig, jag menar om man tror att exempelvis  ett försvarsspel ska sitta direkt, så man naiv. Allt kan inte sitta med en gång. Det tar som sagt tid och jag tror att just tiden kommer att visa att vi har ett bra och slagkraftigt lag som ska vara med och kriga i toppen, säger Johan Jakobsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.