Ägaren stängs av efter rasistiska orden

NBA-laget Phoenix Suns ägare Robert Sarver bötfälls på 107 miljoner kronor av ligan efter att vid flertalet tillfällen uttalat sig rasistiskt om medarbetare.
Det är den högsta bötessumman som NBA kan dela ut.
– Jag tar fullt ansvar för det jag har gjort, säger Sarver.

ANNONS
|

Den professionella basketligan NBA i USA brottas just nu med en skandal efter att ha utrett arbetsförhållandena för personalen kring Phoenix Suns ägare Robert Sarver. Utredningen kom fram till att han vid åtminstone fem tillfällen använt sig av rasistiska tillmälen till andra personer inom lagens organisationer, enligt NBC News.

Under utredningen framkom det även att Sarver inte behandlat sina manliga och kvinnliga medarbetare likvärdigt, utan fällt opassande kommentarer om utseende till de senare. Sarver ska även ha tagit olämplig fysisk kontakt med några av sina manliga kollegor.

Stängs av

Nu väljer NBA att stänga av ägaren i ett år från allt som har med NBA att göra. Det innebär bland annat att han inte får vistas på kontor, i arenor eller på träningsanläggningar.

ANNONS

Dessutom får Sarver betala böter på 10 miljoner dollar, vilket motsvarar över hundra miljoner kronor. Det är det högsta möjliga bötesbeloppet som NBA:s egna regler tillåter ligan att dela ut.

NBA skriver i ett uttalande att Robert Sarver har samarbetat under utredningen kring incidenterna, som ska ha startat redan 2004.

Sarver tar på sig ansvar för det han gjort.

– Även om jag inte håller med om några av detaljerna i NBA:s rapport skulle jag vilja be om ursäkt för mina ord och handlingar som kränkt våra anställda. Jag tar fullt ansvar för det jag har gjort, säger Sarver enligt NBC News

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS