Deniz Hümmet satte Örebros första allsvenska fullträff sedan 6 december.
Deniz Hümmet satte Örebros första allsvenska fullträff sedan 6 december. Bild: Kicki Nilsson/TT

Örebro bröt måltorkan – slog nykomlingen

Örebro fick en blytung start i allsvenskan - men mot Halmstad kom första segern efter 1–0 hemma på Behrn arena. Och det var fjolårets succélån Deniz Hümmet som bröt den rekordlånga måltorkan som varade i 408 minuter.
– Nu ska jag fira det här med några hundra gram lösgodis, säger matchhjälten till TT.

ANNONS

Örebro inledning var urusel med hemska 0–9 i målskillnad efter fyra allsvenska omgångar – och då slogs klubbrekordet för mållös inledning från 1972.

ÖSK-anfallaren Deniz Hümmet erkänner att läget har känt pressat och tufft.

– Det är klart att det varit jobbigt, vi har inte gjort mål och vi har sett lama ut, absolut har det varit riktigt jobbigt. Men jag tycker fler och fler har steppat upp och tagit mer ansvar nu på slutet.

"Hade ingen aning"

Och den efterlängtade segern på lördagskvällen kom mot ett lag som örebroarna inte haft speciellt enkelt mot – då det var nästan tio år sedan ÖSK senast vann hemma mot HBK.

ANNONS

– Den där statistiken hade jag ingen aning om faktiskt. Men det är nice att vi bryter det där också.

Och det kändes ångestladdat direkt i första halvleken då ÖSK-målvakten Bobby Allain fick göra räddningar på några distansskott på ett kylslaget Behrn arena. Och på slutet var trycket massivt mot ÖSK-målvakten när HBK jagade en kvittering.

Tre minuter in i andra halvleken spräckte alltså Deniz Hümmet målnollan när han stötte in 1–0 i öppen bur efter inspel från David Seger och strul i HBK:s försvar. Hemmaspelarna jublade sedan vilt efter Örebros första allsvenska fullträffen sedan 6 december.

Och gladast av alla var säkert Hümmet som är inlånad som målskytt från Elfsborg. Anfallaren anslöt till ÖSK mitt under förra säsongen och redan i debuten gjorde Hümmet hattrick och avgjorde på stopptid mot Norrköping.

"Det här väger tyngre"

TT: Jämför den här glädjen med känslorna kring din målsuccé i debuten.

– Ett individuellt hattrick är jättekul, men det här väger nog tyngre eftersom den här segern är så viktig för oss.

TT: Ja, hur viktig?

– Det är klart att det är jätteviktigt med tanke på hur det har sett ut, segern är så oerhört viktig för moralen, säger han och tillägger:

– Det känns som att vi har hållit lite i handbromsen, men nu är det full gas som gäller. Nu när vi vinner i dag så tror jag att vi kan hittat tillbaka till det som vi hade förra hösten.

ANNONS

Då slutade Örebro sjua – och Deniz Hümmet gjorde till sist fem mål och två assist på tolv ÖSK-matcher.

Tobias Wolf/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS