Även B-provet positivt - Fshia kan stängas av

Robel Fsiha, 24, vann EM-guld i terränglöpning i december. Sedan dess har han fastnat i ett dopingtest och nu har även B-provet visat sig vara positivt. ”Nu tar utredningen vid och varken Robel eller hans tränare Patrik Melin kommer uttala sig mer innan dess att beslutet kommit”, skriver Spårvägens Friidrottsklubb i ett uttalande.

ANNONS
|

Robel Fisha överraskade alla och tog överraskande hem ett EM-guld på terräng-EM i Portugal i december förra året. Den bedriften gjorde att han blev första svenska herrlöpare någonsin att vinna ett guld på terräng-EM.

Två månader senare fastnade han dock i ett dopingtest.

– Jag känner mig personligen lurad, definitivt. Samtidigt är jag väl medveten om att det inte är slut, det är ingen som är dömd. Det har gått 25 timmar, så jag har hunnit lugna ner mig. Men jag känner mig besviken och lurad, sa förbundets generalsekreterare Stefan Olsson då.

Robel Fisha själv förnekade att han hade dopat sig.

ANNONS

– Jag vet ingenting. De säger att det är doping, men jag har bara ätit en medicintablett mot förkylning, annars äter jag ingenting, sa han till Expressen.

Nu har även B-provet visat sig vara positivt och visar därmed samma resultat som A-provet, enligt Fsihas klubb Spårvägen.

”Nu tar utredningen vid och varken Robel eller hans tränare Patrik Melin kommer uttala sig mer innan dess att beslutet kommit”, skriver klubben.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS