Är Märta, 3, världens gulligaste sportkommentator?

Dressyrprogrammet gick inte speciellt bra för Sandra Svensson. Då tröstade dottern Märta, 3, med intensivt kommenterade från sidlinjen. Den söta videon hyllas nu på Facebook.

ANNONS
|

I slutet på juni var Sandra Svensson, 34, i Falkenberg för att tävla i en medelsvår B2 med sinelvaårige halvblodsvalack Rick.

-Tävlingsstarten gick inte så jättebra. Det var mycket intryck och han var ganska trött, säger Sandra Svensson.

Desto mer energi fanns vid sidan av ridbanan. Där satt nämligen Sandras dotter Märta och ropade ut kommentarer till hela programmet.

- Hon skrek bland annat "jag ska hjälpa dig, mamma" och "kom lite längre ner"

"Snabbare, snabbare"

I filmen hörs Märta också uppmana sin mamma att rida snabbare, något som normalt inte brukar premieras särskilti dressyrtävlingar. Allra mest ropar hon "Bra mamma".

- Hon är med på en del tävlingar och då brukar hon alltid säga det när jag kommer ut från banan. Det är såklart roligt med någon som alltid ger så mycket stöd, säger Sandra Svensson.

ANNONS

Sandra är ridlärare och driver Veddige Ridcenter där Märta gärna är med och tar hand om hästarna.

- Hon tycker om hästar och brukar rida någon gång ibland och så, säger Sandra Svensson.

Efter tävlingen la hon upp klippet på Ridcentrets Facebooksida där det har hyllats av följarna.

Lovande kommentator

Om Märta har en karriär framför sig som ridsportskommentator återstår att se.

- Vem vet! Det verkar ju lovande i alla fall, säger Sandra Svensson.

Själv hoppas hon att nästa tävling med valacken kommer att gå bättre. Han är ganska ny i tävlingssammanhang, men där finns potential, berättar Sandra. Om inte annat kan nog ekipaget räkna med bra stöd från Märta även framöver.

- Som tur var hördes ju hennes kommentarer inte till oss på ridbanan. Märta och min sambo satt en bit bort. Om jag hade hört henne hade jag nog inte kunnat hålla mig för skratt under ritten, säger Sandra Svensson.

ANNONS