Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Spendrup i blåsväder efter intervju

Jens Spendrup, ordförande för Svenskt Näringsliv, kritiseras av finansmarknadsminister Peter Norman för att han i en intervju sagt att det inte finns tillräckligt med kompetenta kvinnor som kan ta plats i en bolagsstyrelse.

Peter Norman säger att han i sammanträden med resten av regeringen kommer att framhålla att det inte har varit svårt att hitta kompetenta kvinnor.

- Min uppfattning är att de är väldigt snäva i sitt sökande. Till exempel, om man är ett börsbolag, tror jag det är bra om man har större spridning av kompetens och erfarenhet i styrelsen än man har. Men man söker ofta en schabloniserad bild, gärna en tidigare börs-vd, och så vidare. Det är säkert bra att det kan vara någon sådan i en styrelse, men alla behöver inte vara det, säger Norman.

Det var i Ekots lördagsintervju (32 minuter lång) som Spendrup förklarade att han inte var feminist, att han var "absolut emot" inkvotering av kvinnor i bolagsstyrelser och att anledningen till att det är så få kvinnor som sitter i bolagsstyrelser i dag är att det råder en brist på kompetenta kvinnor.

Spendrups uttalanden har väckt en våg av kritik i sociala medier där många ifrågasätter omdömet hos den högsta representanten för det svenska näringslivet.

- Jag tycker att Jens Spendrup är en fantastisk entreprenör som verkligen har fört in ölkultur i Sverige. Tyvärr verkar inte hans starka sida vara frågor som rör kompetens i näringslivet, säger Folksams chef för ansvarsfullt ägande, Carina Lundberg Markow.

Kerstin Hessius, vd Tredje AP-fonden och före detta vice Riksbankschef, ser helst ingen lagstiftning för att kvotera in fler kvinnor i bolagsstyrelser, då det är ett trubbigt instrument och då det i vissa bolag med få ägare kan bli komplicerat.

Däremot tror hon det är dags för reglering av andelen kvinnor i styrelsen i den svenska koden för bolagsstyrning.

- Det har gått alldeles för långsamt och det finns lika mycket kompetens hos kvinnor som hos män, säger hon.