Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Spårvagnsstörning åtgärdas efter nyår

Ordinarie spårvagnstrafik kan inte trafikera sträckan Mariaplan - Stigbergstorget i riktning centrum. En ersättningsvagn sätts in och felet beräknas inte kunna åtgärdas förrän i början på 2014.

Störningen beror på ett växelfel i marken vid Stigbergstorget, vilket gör att 11:ans spårvagn från Mariaplan inte kan svänga höger in mot centrum. Resande från Mariaplan, Ekedal, Majvallen och Fjällgatan mot centrum måste i stället åka en ersättningsvagn, för att sedan byta vid Stigbergstorget till ordinarie linje. Resande från Saltholmen till Mariaplan och ovan nämnda hållplatser måste byta vid Ostindiegatan till ersättningsspårvagn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Realtidssystemet för linje 11 kommer inte fungera på berörda hållplatser och ersättningsvagnen går i skytteltrafik. Västtrafik har svårt att svara på hur stora förseningar det kan bli.

– Ersättningsvagnen har ingen tidtabell utan vi trafikerar sträckan med en eller två vagnar beroende på tid på dygnet, säger Christoffer Sundén.

För resande mot centrum hänvisar Västtrafik också till hållplatserna Ostindiegatan och Kaptensgatan. 11:ans spårvagn går som vanligt i riktning mot Saltholmen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.