Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Somrig potatissallad med pepparrot

Färskpotatis, knapriga rädisor, brynt smör och pepparrot – det blir inte mer sommar än så här.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

4 portioner

ca 25 minuter

500 g färskpotatis

1 knippe rädisor

1/2 dl hackad gräslök (hårt packad)

50 g brynt smör

1 dl finriven pepparrot

salt och svartpeppar

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skär rädisorna i mindre bitar. Dela potatisen på mitten när den svalnat något. Blanda samman allt med gräslöken.

Rör ner pepparroten med det varma, smälta smöret och häll dressingen över potatissalladen. Blanda försiktigt och smaka av med salt och svartpeppar. Servera salladen antingen ljummen eller kall.