Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sommaren gör sorti med dunder och brak

Det blir en fin fredag, men sedan kommer åska och kallare luft.

I helgen drar sommaren sin sista suck.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Göteborgarna kan glädjas över temperaturer på upp emot 25 grader på både fredag och lördag. Men något strålande sommarväder är det inte tal om.

– På fredagen har vi ganska mycket moln och dis, men det kommer att luckras upp under dagen. På eftermiddagen kan vi få solglimtar men det kan också komma skurar, dessutom blir det blåsigt under kvällen, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI.

Den som ska ha kräftskiva i helgen gör ändå bäst i att satsa på fredagen. För sommarvärmen gör sorti med dunder och brak.

– Lördagen inleds soligt, men det drar in regnskurar och åska. Tidigare i veckan såg det ut att kunna bli kraftig åska men det har förskjutits lite åt Norge, så det är svårt att säga just nu, säger Linnea Rehn.

Den kallfront som drar in tar med sig betydligt lägre temperaturer till söndagen - omkring 16-17 grader.

– Det ser väl ut som att fredag och lördag är de sista dagarna som vi har riktigt varm luft. Det är inte så troligt att det kommer tillbaka. Men vi kan få vissa dagar med upp emot 20 grader, säger Linnea Rehn.

En del är besvikna på den sista delen av sommaren och minns betydligt soligare augustimånader. Enligt Linnea Rehn är det just nu varmare än det brukar vara, men bekräftar att vädret varit mindre soligt.

– Hittills i augusti har vi haft 147 soltimmar. Det brukar ligga på 220 soltimmar under hela månaden, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.