Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Snart kommer första snön i Västra Götaland

Mot helgen ser vi en första glimt av vintervädret – då kan den första snön falla över delar av Västra Götaland. – På fredag kan man få ner lite snö över Västra Götaland, säger Nytzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Höstvädret väntas fortsätta åtminstone till på torsdag. I helgen kan sedan det första vintervädret nå Västsverige då sker ett skifte mot betydligt kyligare temperaturer.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det blir mer nordliga luftströmmar efter fredag. Då blir det betydligt kallare och vintrigare väderlek, säger Nytzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Prognosen tyder på att de inre delarna av Västra Götaland kan få vinterns första snöfall på fredag, alternativt snöblandat regn. I Göteborg ser det däremot inte ut att bli tidig snö, och än är det oklart när den kan tänkas komma.

– I Göteborg blir det nog regn, men det finns fortfarande lite osäkerheter i prognosen, berättar Nytzan Cohen

Hur långt dröjer det innan Göteborg får sitta första snöfall?

– Jag vågar inte svara på när det kommer snö, och hur långt västerut den kan tänkas hamna.

Från och med fredag förväntas temperaturen ligga mellan noll och minus fem på de kyligare dagarna, och noll och plus fem de mildare. Men det behöver inte nödvändigtvis betyda att vi har sett det sista av höstvädret.

– Från och med fredag blir det kallare temperaturer, men hur länge det håller i sig är inte hugget i sten, säger Nytzan Cohen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.