Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Snabbväxande : ”Därför satsar vi på tjänstepension”

Mårtensson Consulting växer så det knakar och har blivit Gasellföretag i Dagens industri fyra år i rad. När bolaget letade tjänstepension föll valet på Skandia. "Vi vill ta ansvar och vara en attraktiv arbetsgivare där folk vill arbeta" säger Nils Mårtensson, vd och grundare.

Det som började som ett enmansföretag i Kristianstad 1997. Idag har det utvecklats till en   entreprenöriell sannsaga. Mårtensson Consulting, som nischat in sig på automationslösningar,  sysselsätter idag 40 personer med kontor i både Sverige och utlandet.

En utmaning är att hitta rätt medarbetare till teamet, då det råder tuff konkurrens om talangerna. 

– Som arbetsgivare måste vi kunna erbjuda det bästa och se alla anställda. Vi pratar mycket om mjuka värden. Välmående medarbetare betyder allt. Utan välmående medarbetare – inget värde i företaget, säger Nils Mårtenson.

Testa vilken tjänstepension som passar ditt företag.

Tjänstepensionen - nyckeln för en attraktiv arbetsgivare.

En viktig grundbult i varje företags jakt på att bli en attraktiv arbetsgivare är tjänstepensionen. Nils Mårtensson framhåller företagets tjänstepensionslösning som en viktig del av företagets erbjudande.

– Vi vill ta ansvar och vara en attraktiv arbetsgivare, där folk vill arbeta. För oss är Skandia en naturlig partner. De är enkla och personliga och det långsiktiga samarbetet ligger helt i linje med våra värderingar. Och den förebyggande hälsoförsäkringen som ingår i pensionspaketet gör att vi kan fånga upp tidiga signaler och jobba proaktivt med vår hälsa.

Han får medhåll av Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia. Enligt honom kan tjänstepension både attrahera nya medarbetare och hjälpa till att behålla nyckelpersoner.

– Men det handlar samtidigt om mer än bara pensionssparande för framtiden. De försäkringar som bör ingå i ett bra tjänstepensionskoncept ger även trygghet här och nu för medarbetare. Hälsoförsäkringen kan enligt vår erfarenhet bidra till att förebygga långtidssjukskrivningar vilket naturligtvis är guld värt för ett företag där personalen är den viktigaste resursen.

Har du ett företag som växer? Välj rätt tjänstepension.

Årets Gasellföretag fyra år i rad.

Att Mårtensson Consulting blivit Gasellföretag i Dagens industri fyra år i rad är enligt Nils ett kvitto på att man gör saker på rätt sätt.

– Vi tror på varje individs utveckling och att det är det som i grund och botten driver företagets utveckling. Visionen är att vi ska fortsätta växa men viktigast är att fortsatt vara ett starkt företag med medarbetare som trivs, utmanas och utvecklas. Känslan det skapar är fantastisk.
Att starta ett företag, menar Nils, är att starta en skapande process som nog drivs av samma vision som författaren som skriver en bok, konstnären som målar en tavla eller för den delen en snickare som bygger ett hus. En vision av att bygga upp, utveckla och skapa något, som han beskriver det.

– Första fasen av denna process kan vara svår då handlar det om att ”överleva” som företag, skapa resurser för sig själv och för sin familj. När man lyckas skapa en grund kan man addera saker till sin vision. Idag är en betydande del av visionen att skapa relationer och värde för våra kunder och samtidigt skapa glädje, erfarenheter och utvecklingsmöjligheter för våra anställda