Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smidig omelett

Stora omeletter som måste vändas med lock kan vara knepiga att få till. Bättre då med en italiensk frittata där tillagningen börjar ovanpå spisen och avslutas i ugnen.

Frittata med tomat

För 4 personer, 20 minuter

8 ägg

1 gul lök

3-4 tomater

1 vitlöksklyfta

2 dl färskriven parmesanost

1 dl mager grädde eller mjölk

salt och svartpeppar

2 msk olivolja

Att äta till:

ruccolasallad

några extra tomater

Gör så här:

1: Skär den gula löken i tunna klyftor. Skiva tomaterna. Vispa äggen lätt, pressa i vitlöksklyftan, slå i grädde eller mjölk och tillsätt den rivna osten. Salta lätt, osten är salt i sig, och peppra.

2: Sätt en stekpanna som klarar ugnsvärme på spisen. Slå i olja och stek lök och tomater någon minut. Slå i smeten och rör i pannan med en gaffel till dess den börjar stelna. Sänk värmen och låt frittatan stå kvar på spisen en dryg minut.

3: Sätt in hela pannan i ugne på 175 grader. Grädda cirka 6-8 minuter. Ta ut och dela i tårtbitar. Toppa med tomatklyftor och ruccolasallad.