Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Glenn Hysén drar gärna en vits. Men SM i ordvitsar är inget för honom.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

SM i ordvitsar – släpp loss fantasin

Det är fjärde året i rad som SM i ordvitsar anordnas. Eftersom förra årets vinnare, Anders Nielsen, är från Göteborg är det också här som finalen kommer att gå av stapeln nu på lördag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För att få delta i finalen krävs det först att man kvalificerat sig från någon av kvaltävlingarna, som tar plats i Malmö, Göteborg och Stockholm under den 19 till 21 mars.

Kvaltävlingarna består av två ronder. I den första ronden får varje tävlande framföra ordvitsar i två minuter. Publiken röstar då fram vilka fyra som får tävla i andra ronden. Denna rond går ut på att en bild visas, och utifrån denna ska de tävlande dra varannan ordvits tills någon antingen inte kommer på något mer, eller tvekar. Till slut blir det två personer från varje kvaltävling som går vidare, och sammanlagt blir det alltså sex personer, två från Stockholm, två från Malmö och två från Göteborg, som tävlar i den slutgiltiga finalen på Bio Roy i Göteborg på lördag.

Göteborgsprofilen Glenn Hysén drar gärna en ordvits eller två, men tror inte att tävlingen skulle vara något för honom.

– Snacka om stress alltså, man behöver ju lite tid för att tänka ut de riktigt bra, säger han och bjuder ändå GP på en vits.

Vad sade kannibalen till göteborgaren?

– Är du go´ eller?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.