Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Småbarnspappa anhållen för dikesmordet

Offret hittades brinnande i ett dike. Nu sitter en småbarnspappa i 45-årsåldern anhållen misstänkt för mordet. Enligt Aftonbladet kan offret vara en kvinna i 30-årsåldern som har varit försvunnen. – Kroppen var kraftigt bränd, säger Nils-Erik Svensson på polisen.

En man i 45-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordet på den brinnande person som hittades död i ett dike under tisdagskvällen. Mannen, som är småbarnspappa, anhölls tidigt under onsdagsmorgonen och i handlingar till tingsrätten framgår det att mordet ska ha skett under tisdagen. 

– Det finns en man anhållen för mordet, men mer kan jag inte berätta just nu, berättade Nils-Erik Svensson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, efter att mannen anhölls.  

Hittades i ett dike

Larmet om att en död person låg brinnande i ett dike ringdes in till SOS vid 20.30-tiden i går kväll. Enligt polisen larmade minst två personer om händelsen. 

– Det var en bit ut på en landsväg och det var mörkt. Personen var redan död när vi kom, säger Lars Anderberg, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Räddningstjänsten släckte den brinnande kroppen och sedan tog sjukvårdspersonal över. 

Polisens presstalesmannen Eva-Lotta Hermansson Truedsson uppger att en förbipasserande först uppgav att det brann i ett dike. 

– Och en annan person ska ha sett att det var en kropp som brann, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Försvunna personer

Polisens tekniker arbetade under natten mot tisdagen på platsen för att utreda dödsfallet. Vid sextiden på morgonen färdiga på platsen.

Offret var svårt brännskadat vilket har försvårat identifieringen. 

– Kroppen var så kraftigt bränd så vi kan inte till hundra procent säga om det var en man eller kvinna, berättade Nils-Erik Svensson, under onsdagsförmiddagen. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska offret vara en kvinna. Tidningen skriver att den anhållne småbarnspappan tidigare har figurerat i en polisutredning rörande en kvinna i 30-årsålderns försvinnande.

Tidningen skriver att kvinnan försvann för en tid sedan. Anledningen till att mannen kunde gripas så snabbt efter att den brinnande kroppen hittades är, enligt Aftonbladet, att mannen figurerade i denna utredning.

Tidningen skriver att offret vid vägkanten, åldersmässigt, kan stämma överens med den försvunna kvinnan.

Undersöks av rättsläkare

Vid 17-tiden på onsdagen var kroppen fortfarande inte helt identifierad. Kroppen har troligen körts till rättsmedicinalverket i Lund där den ska undersökas. 

– Det är den vanliga rutinen och jag utgår från att det är så nu också. Kroppen är fortfarande inte identifierad och vi inväntar rättsläkarens utlåtande som är viktigt just nu. Den anhållne mannen ska också förhöras tillsammans med sin försvarare och vi söker även vittnen till det som har hänt, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson. 

Hon uppger att polisen i nuläget inte vet om personen dog av lågorna eller om personen dödades innan den sattes i brand.

– Det är för tidigt att säga och vi inväntar som sagt rättsläkarens utlåtande, säger Eva-Lotta Hermansson Truedssons.

"Vi har försvunna personer i Helsingborg"

GP har även vari i kontakt med åklagare i målen, Cathrine Bengtsson. Hon är i nuläget förtegen om uppgifterna kring mordet.
– Jag har en person som är anhållen för mord, säger hon kort.

Under dagen har polisen arbetat intensivt med mordutredningen. 
– Vi håller förhör, vi har tekniker på plats, man genomför inre spaning. Vi försöker samla in vittnesuppgifter. Det är många olika saker som ska göras, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Hon berättar att något av det första polisen gör är att kolla vilka personer som anmälts försvunna.
– Det finns ju försvunna personer. Vi har försvunna personer i Helsingborg, vi hade någon försvunnen i Landskrona också. Det är sådana uppgifter man samlar in och går vidare med. Hur långt man har kommit med det har jag inga uppgifter om och det är förundersökningssekretess på det, säger  Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Utreds av familjebrottsenheten

Mordutredningen leds av familjebrottsenheten vid polisen i Helsingborg där Marie Dahlman är gruppchef.  När GP når henne är hon fåordig. 

– Jag får hänvisa alla frågor till åklagaren Cathrine Bengtsson som är förundersökningsledare, säger Dahlman. 

Dahlman vill heller inte kommentera varför familjebrottsenheten utreder brottet i stället för grova brottsgruppen i Helsingborg som vanligtvis utreder grova våldsbrott i området. 
– Den frågan låter jag Cathrine Bengtsson svara på, säger Marie Dahlman.

På onsdagseftermiddagen var personen ännu inte identifierad. Åklagaren sa dock att polis och åklagare har misstankar om vem personen kan vara.

En eventuell häktningsförhandling kommer att hållas under fredagen. Åklagaren säger att hon kan kommentera fallet mer efter det.

GP söker den misstänkte mannens advokat Karin Amédro. 

Karin Amédro uppger för Aftonbladet att hennes klient nekar till brott.