Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Slutspurt med omplåstring

Fika, kändisar, utdelning av plåster och rosor. Partierna försökte på olika sätt locka folk till valstugorna.

- Gå och rösta på söndag!

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Valarbetarna upprepade budskapet likt ett mantra mellan valstugorna vid Kungsportsplatsen under fredagen. Och alla hade sina egna sätt att locka folk.

Läkarrockar

Moderata ungdomsförbundets valarbetare hade på sig vita läkarrockar och delade ut plåster. En av dem som kampanjat i hela regionen trots att hon själv inte bor här och får rösta är Andrea Ström. Hon är förste vice riksordförande för moderata studenter.

- Vi vill hjälpa till och se till att Moderaterna och alliansen vinner valet. För många studenter är det viktigt med lättillgänglig vård och bra kollektivtrafik.

Socialdemokraterna riktigt lyste av självförtroende i sin valstuga som hade utökats med en konsert, fikabord, kändispolitiker och utdelning av rosor. Anna Johansson,distriktsordförande för S i Göteborg, var särskilt glad åt GP:S sifomätning där Socialdemokraterna klättrar uppåt. Men hon aktar sig för att ta ut segern i förskott:

- Det var väldigt glädjande att slå up GP i dag och se att vi har vind i ryggen, men det är en opinionsundersökning, inte valresultatet. Så allt kan hända och vi måste fortsätta att kämpa.

Högre temperatur

Folkpartiet hade också besökare i strid ström. Regionrådet Jonas Andersson (FP) tycker att valtemperaturen höjts rejält.

- Vi har varit runt i regionen och det är bra stämning. Folk visar intresse och det blir mycket personliga berättelser som handlar om när det gått fel i sjukvården. Men också positiva reaktioner på att det blivit fler nya vårdcentraler, sade han.

I morgon höjs valtemperaturen ytterligare. Då fortsätter rikspolitiker att dyka upp, bland annat Jan Björklund (FP) och Jimmie Åkesson (SD).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.