Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Danilo och hans vänner blev utslängda.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Slängde mat - nekades dessert

Tre gäster på Mongolian Barbeque slängdes ut och nekades efterrätten för att de inte orkade äta upp allt de tagit från buffén. - Jag gillar inte gäster som slösar, säger restaurangchefen.

Denna text publicerades i juli 2011 och beskriver en händelse som hände då. Hur restaurangen agerar i dag är inte känt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var i tisdagskväll som kockstudenten Danilo Riquelme, 22 år, hans flickvän och en kompis från Stockholm gick till bufférestaurangen Bamboo Mongolian Barbeque i centrala Göteborg.

Efter att ha ätit en tallrik tog kompisen en andra gång men orkade inte äta upp allt. Servitören kom och frågade om de var klara och ville ha glass. Men när han såg att en av tallrikarna var halvfull påpekade han att desserten egentligen bara ingår om man ätit upp.

En argumentation uppstod och servitören kallade på restaurangchefen.

- Chefen flippade ut och började svära: "dra åt helvete ni är aldrig välkomna hit", berättar Danilo som besökt restaurangen flera gånger tidigare och då tyckt att servicen varit okej.

Restaurangchefen ska sedan ha läxat upp dem och börjat prata om de svältande barnen i Afrika och hur ungdomar borde lära sig att äta upp maten.

- Vi blev utslängda på det mest otrevliga sätt som finns. Min kompis fick inte ens dricka upp sin öl, säger Danilo.

Restaurangchefen Henrik Cui medger att han blev upprörd och lite otrevlig, men står för att han bett sällskapet lämna restaurangen utan dessert.

- Ta en tallrik, ta två, du får sitta hela dagen om du vill men kasta inte maten. Jag gillar inte gäster som slösar, de är inte välkomna hit.

- Om maten inte smakar är det en helt annan sak. Men han sa att han inte orkade mer. Hur ska han då orka efterrätt? undrar Henrik Cui.

En liknande händelse har inträffat tidigare, berättar restaurangchefen. Då körde han ut en familj efter att de lämnat flera halvätna tallrikar. De kom tillbaka för att få sin efterrätt och fick då äta den vid entrén.

Sällskapet från i tisdags är också välkomna tillbaka för att hämta sin dessert, meddelar Henrik Cui. Men Danilo är inte så sugen.

- Efter den utskällningen är det klart att jag inte vill gå dit igen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.