Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Skolmässan kommer att påverkas av debatten"

På måndagsmorgonen drog Mötesplats Skola igång. Över 6 500 som jobbar i skolan träffas på Svenska Mässan för att prata skolfrågor. Den pågående debatten kommer att påverka mässan, tror mässansvariga Sofia Larsson.

- Det gäller såväl GP:s granskning som den övriga debatten, jag tycker att man läser något om skolan varje dag i tidningarna. Här på Mötesplats Skola pratar vi på ett väldigt lösningsorienterat sätt, och det är en positiv kraft att vi är så många här som jobbar med samma fråga, säger Sofia Larsson. Hon är chef för Pedagogiskt Centrum på GR Utbildning som anordnar mässan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kommer att slå besöksrekord

Mötesplats Skola pågår i två dagar. Fokus på seminarier och debatter kommer att vara bland annat betyg och bedömning, IT-frågor, utanförskap och entreprenörskap.

- Det är tredje året vi gör det här, och vi kommer att slå besöksrekord. Skolpersonal från hela västra och södra Sverige är här, det känns jätteroligt, säger Sofia Larsson.

Är det en slump att mässan sammanfaller med höstlovet?

- Nej, det här är den stora fortbildningsveckan för lärare och rektorer. När eleverna är borta vill vi passa på att boosta dem.

GP kommer att vara på plats på mässan under måndagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.