Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skådespelaren Robin Williams hittad död

Den Oscarsbelönade skådespelaren dog i natt. Blev 63 år gammal.

Han ska ha hittats död i sitt hem i Kalifornien. Enligt flera källor ska han ha tagit sitt eget liv.

Robin Williams blev 63 år gammal.

Sist Robin Williams sågs i livet var klockan tio på måndagsförmiddagen lokal tid. Vid 11.55 hittades han medvetslös i sitt hem och hans liv gick inte att rädda. Enligt polisen i Marin County i Kalifornien ska han ha dött av kvävning till följd av självmord.

Robin Williams var känd för filmer som Good morning Vietnam, Döda poeters sällskap och vann 1998 en Oscar för bästa biroll för rollen som psykologen Sean McGuire Will Hunting. Enligt skådespelarens publicist har han den senaste tiden lidit av en djup depression. Williams har tidigare även kämpat mot alkoholmissbruk.

I ett pressmeddelande skriver hans fru Susan Schneider: I morse förlorade jag min man och min bästa vän, samtidigt som världen förlorade en fantastisk människa. Jag är helt förkrossad."

Flera kända personer har kommenterat dödsfallet, bland annat USA:s president Barack Obama: "Williams kom in i våra liv som en utomjording, men kom i slutändan att beröra varje del av den mänskliga själen. Han fick oss att gråta. Han fick oss att skratta. Han gav oss sin omätbara talang till dem som behövde den mest, från våra trupper stationerade utomlands till de mest marginaliserade på gatorna."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.