Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Serneholt vill lyfta Bingolotto

På söndag kliver Marie Serneholt in i studion som anrika "Bingolottos" nya programledare. -Jag hoppas verkligen att alla ska känna sig välkomna, säger hon.

1995 bänkade sig tre miljoner tittare för att se Leif "Loket" Olsson leda "Bingolotto" i TV 4. Men sedan guldåren har spelprogrammet kämpat med att hålla sig aktuellt. På söndag tar Marie Serneholt över som programledare efter Jan Bylund som lett programmet i två år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Min dröm är ju att försöka närma sig de siffrorna som vi hade mitten av 90-talet. Men den närmaste målsättningen är att så många som möjligt ska titta nu på söndag, säger hon.

"Vill skapa mer liv"

Sedan nio år tillbaka är "Bingolotto" flyttat från lördagar till söndagar, och tablåplatsen i TV4 har bytts mot en mer undanskymd på systerkanalen Sjuan. Men med frågesportsshowen "Bingolottos upp till miljonen", också det lett av Serneholt, hoppas producenterna kunna locka över tittare från den ena kanalen till den andra.

-Det är ett helt eget program, men jag vill ju att folk ska hänga med mig i två timmar på söndagar, förklarar hon.

Några av förändringarna till hösten är att delar av publiken ska stå upp och mingla i studion, och att husbandet försvinner. Den tidigare programledaren Leif "Loket" Olsson har kallat det nya formatet "löjligt" och "dumt".

-Alla har ju rätt att tycka till om programmet, och det gör väldigt många. Vi vill skapa lite mer liv, lite mer tempo, och att programmet ska kännas mer framåtlutat, säger hon.

State of drama spelar

Marie Serneholt håller inte heller med "Loket" om att man kanske inte vill ha kvar den äldre publiken, en viktig stomme sedan "Bingolottos" begynnelse.

-Nej, jag hoppas verkligen att alla ska känna sig välkomna. Att de som spelat i kanske 22 år får en nytändning i programmet, och att de ska känna "wow, shit, det här känns ju fräscht och kul". De ska känna sig hemma i programmet, men att det ändå har kommit lite nyheter, säger hon.

Liveartisterna kommer inte att försvinna, men inte heller vara ett stående inslag som förut, förklarar Serneholt. I hennes första program på söndag ska Melodifestivalbandet State of Drama stå för musikunderhållningen. En diskussionspanel kommer också att förekomma.

-Men ingen vecka kommer att vara den andra lik. Allting kan hända, säger hon.

"Bingolotto" har säsongspremiär på söndag klockan 19.15 i Sjuan.