Stekt fisk med senapssås
För 4 personer, 20 minuter
700 g torskfilé
3-4 msk vetemjöl
2 ägg
2-3 dl veteströbröd
smör och rapsolja till stekning
Till såsen:
1 1/2 dl grädde
2 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
2 msk fransk senap, typ Dijon
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
ärter
citron
Gör så här:
1: Se till att fisken är skinn- och benfri innan den delas i lagom stora bitar. Vänd dem i ordningen vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
2: Koka upp grädde och vatten med en tärning fiskbuljong. Tillsätt vinäger, red med majsstärkelse löst i vatten och klicka i fransk senap. Sjud sakta i fem minuter.
3: Stek i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt. Servera fisken med senapssås, kokt potatis, ärter och citron.