Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Senap till fisken

Glöm allt vad fiskpinnar heter, panera själv. Knepet ligger i tre dopp: först vetemjöl, därefter vispat ägg och avsluta med veteströbröd.

Stekt fisk med senapssås

För 4 personer, 20 minuter

700 g torskfilé

3-4 msk vetemjöl

2 ägg

2-3 dl veteströbröd

smör och rapsolja till stekning

Till såsen:

1 1/2 dl grädde

2 dl vatten

1 tärning fiskbuljong

2 msk fransk senap, typ Dijon

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

ärter

citron

Gör så här:

1: Se till att fisken är skinn- och benfri innan den delas i lagom stora bitar. Vänd dem i ordningen vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.

2: Koka upp grädde och vatten med en tärning fiskbuljong. Tillsätt vinäger, red med majsstärkelse löst i vatten och klicka i fransk senap. Sjud sakta i fem minuter.

3: Stek i medelvarm panna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt. Servera fisken med senapssås, kokt potatis, ärter och citron.