Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Santos målskytt - Gais vann mot AIK

Alvaro Santos var i princip osynlig i 67 minuter. Sedan smällde det till. Två gånger om.

Det började ju så bra, samarbetet mellan Wanderson och Alvaro Santos. Sedan har det kommit en massa skador i vägen för 31-åringen. Nu senast baksida låret och känningar i en vad.
I går var brasseduon tillbaka från start i Gais anfall, men det var inte särskilt fruktsamt. Inledningsvis.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter matchen satt matchhjälten på en träningscykel och trampade ner. Ett litet leende smög sig på hela tiden när han fick berätta om de första allsvenska målen sedan den 9 april. Framförallt pratade han om 2–0-målet, som var ett vackert samarbete mellan honom, Wanderson och Romario.
- Det var en fin kombination. Först väggspel med Romario, sedan får jag en perfekt boll i djupet av Wanderson. Vi tre brukar skojspela tillsammans på träning. Vi gillar Barcelona och brukar köra snabba passningar. Det var faktiskt nästan som på träning nu, jag kände igen mig i den situationen. Möjligtvis att jag har satt något liknande mål i Frankrike, men inte riktigt så här, fyra passningar och sedan mål. Det tror jag faktiskt inte, sa Santos.

Första målet var väldigt omdiskuterat efteråt. AIK menade att Gais-forwarden var offside när han satte pannan på inlägget från Eric Bassombeng.
- Jag låter det vara upp till Alexander Axén att kommentera domarinsatsen i samband med båda målen, sa AIK-tränaren Andreas Alm.
- Om det kan vara till någon tröst såg jag situationen på Canal plus precis och tydligen var Santos en centimeter på rätt sida, svarade Axén.
Men Alm var inte övertygad.
- Spontant kändes det som offside vid första och att Martin Mutumba skulle haft frispark före det andra behövde jag ingen hjälp från tv-bilder för att uppfatta. Det var solklart, sa Alm.

Oavsett fick Gais med sig tre poäng och seglade upp på fjärdeplatsen i tabellen. Henri Sillanpää fortsatte i Gais-målet och gjorde allsvensk debut på Gamla Ullevi. Och räddade sitt lag vid flera tillfällen när AIK pressade på.
- Det kändes bra. Lite nervöst innan, men det försöker jag alltid vara före match. Det hjälper mig bara. Nu fick vi viktiga poäng med oss och ska försöka njuta i några dagar. På onsdag är det dags att ladda om, sa "Sillen".
Hans pekfinger hoppade ur led när han krockade med en AIK-anfallare.
- Jag tror inte att det ska vara någon fara.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.