Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Nyhetschefen Julia Forsberg och chefredaktören Ingalill Sundhage på Bohusläningens redaktion.

Sökes omgående: Reportrar till Västkusten

Bohusläningen och Strömstads Tidning satsar nu på att öka den journalistiska närvaron lokalt. Därför söker tidningarna reportrar som ska fokusera på Lysekil, Sotenäs och Tanum. "Det känns himla kul att äntligen få satsa på innehållet igen", säger chefredaktören Ingalill Sundhage.

Bohusläningen satsar på Lysekil och där kommer tidningen i höst att öppna upp en tvåmannaredaktion dit man söker en reporter. Här blir uppgiften att granska och leverera nyheter om Lysekils och Sotenäs kommuner, såväl i text och bild som i rörlig form. Samtidigt söker Strömstads Tidning en reporter som ska ha fokus på Tanums kommun.

Vill du bli en av Västkustens nya reportrar? Sök här!

– Vi har historiskt varit starka i kustbandet och efter några tuffa år ser vi nu möjligheten att satsa framåt igen på lokal och relevant journalistik som gör skillnad. Därför behöver vi fler drivna och självständiga reportrar omgående och framöver, säger Ingalill Sundhage, chefredaktör och ansvarig utgivare för Bohusläningen och Strömstads Tidning.

Vad hoppas du satsningen betyder för bohusläningarna?

– Jag hoppas att bohusläningarna kommer att märka att det är hos oss man blir uppdaterad på vad som händer, att de kan ta del av historier de inte hade en aning om. Kan vi dessutom bidra till att öka kunskapen om stort och smått har vi som redaktion nått målet: att vara folkbildande och en viktig plattform i det demokratiska samhället med faktabaserade och granskande nyheter.

Webbredaktören Christian Möller och nyhetschefen Julia Forsberg.
Webbredaktören Christian Möller och nyhetschefen Julia Forsberg.

"Skriver för läsarna"

I platsannonsen för de båda tjänsterna som nu ligger ute lyfter man vikten av att vara öppen och genuint intresserad av människor och att utveckla den lokala journalistiken.

– En reporter måste vara nyfiken och brinna för att hitta bra historier och en vilja att berätta för läsarna. Man måste också förstå att det är för läsarna vi skriver, förklarar Ingalill Sundhage.

Livesändningar

Som reporter i dag är det inte bara den skrivande journalistiken som ska bemästras. I rollen på Bohusläningen eller Strömstads Tidning kan det också bli aktuellt att arbeta med rörlig bild samt att delta i livesändningar.

– I dag gäller det som reporter att bemästra olika metoder och redskap för att nå resultat. Och när utvecklingen går så fort som den gör i dag måste man gilla att utmana sig själv och våga pröva nya verktyg och tilltal, säger Ingalill Sundhage.

Under senaste valet sände Bohusläningen live på webben.
Under senaste valet sände Bohusläningen live på webben.