Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så vill Varberg Energi hjälpa sina kunder att spara pengar

Genom att effektivare använda sina resurser kan hushåll med laddbox eller hembatterier spara pengar. Varberg Energi vill belysa detta för sina kunder och hjälpa dem att sänka utgifterna. Konceptet kallar de Flex – ett enkelt och smart sätt att använda sin el, som samtidigt bidrar till framtidens flexibla elmarknad.

Det växande elbehovet ställer nya krav på ökad andel förnybar produktion. Omställningen är dock komplex och alla energislag behövs för framtiden. En del av svaret är så kallade flextjänster; hos Varberg Energi går dessa ut på att många elanvändare tillsammans bidrar till en bättre balans i energisystemet.

– Genom att koppla upp sin egen laddbox, solceller, hembatteri eller värmepump mot vår plattform bidrar kunderna till ett stabilare elnät och en effektivare användning av energi. För att ge ytterligare incitament ger Varberg Energi kunderna ekonomiska fördelar, till exempel att ladda bilen till halva elpriset, säger Patrik Björklund, försäljningschef på Varberg Energi.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Varberg Energis flextjänster

En mobilapp med mervärde

För att underlätta omställningen har Varberg Energi lanserat en app, där varje användare kan se sin laddbox, sitt hembatteri och sina andra flex-kompatibla produkter. Via appen får de dessutom möjlighet att dra fördel av bolagets flextjänster. Kunderna kan exempelvis följa när och hur mycket elbilen laddar, hur stora deras flexintäkter är och hur mycket deras solceller producerar.

– Det går även att följa intressant statistik som är kopplad till energianvändningen och vi utvecklar appen ständigt med nya funktioner. Man kan även se vilka avtal man har hos Varberg Energi och aktuella timpriser på elbörsen.

Batterier

Hembatterier är en relativt ny bekantskap i de svenska hemmen, men kan bidra till att reducera kostnaderna för hushållen. Idag finns ”gröna avdrag” som gör det möjligt att få lägre kostnad för att installera ett hembatteri med 50 procent.

Fördelen med batterier är dels att reducera elnätskostnader, dels att undvika dyra timmar till förmån för billiga timmar, men även för att kunna ta del av flextjänsterna.

– Elhandelskunder hos Varberg Energi kan exempelvis investera i ett 10 kW-batteri och koppla upp det till plattformen för att erhålla cirka 5 000 kr per år. Detta för att batteriet står till elnätets förfogande under några sekunder vid få tillfällen, utan att det påverkar batteriets energiinnehåll på ett märkbart sätt, avslutar Patrik.