Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/24

Så ser Onsalas vackraste hus ut inuti

Nu säljs ett av Onsalas mest praktfulla hus – en villa som fått stor uppmärksamhet i sociala medier. Vi bad Fastighetsbyråns Elin Svenhed berätta om stället och vad den som går i hustankar bör tänka på.

– Jag har jobbat som mäklare i tio år och jag har aldrig sett ett så här fint hus tidigare. Det säger en hel del, säger Elin Svenhed, mäklare på Fastighetsbyrån i Onsala och Kungsbacka.

På de 260 kvadratmetrarna ryms både bastu med relaxavdelning, badtunna, stora sociala ytor, en stor glaskupol med vackert ljusinsläpp och en vinkällare. Huset som är byggt 2002 är ritat av den tidigare ägaren.
– Det är inget dussinhus, det finns bara ett. Arkitekturen är väldigt speciell med en klassisk New England-veranda som skänker en fin inramning till huset. Man kan riktigt se sig själv sitta där i en knarrande gungstol med en kaffekopp i handen.

Att investera i ett hus är för många människor deras livs viktigaste affär. Och det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan en visning menar Elin Svenhed.
– Det kan vara vettigt att åka förbi området innan, och se till att man tycker om platsen. Då får man en känsla för placeringen och läget på huset. Man kan även passa på att kika på grannhusen och kanske få en uppfattning om vilka grannarna är. Exempelvis om man tycker det är viktigt att ha barnfamiljer i närheten så kan man hålla utkik efter studsmattor och små barncyklar, det är ett säkert tecken.

Men den allra viktigaste biten är att man är väl förberedd vad gäller den ekonomiska biten, och att man har haft kontakt med sin bank redan innan man kommer och tittar.
– Det går så snabbt på dagens marknad. Man ska se till att ha ett lånelöfte och ha gjort upp en budget på förhand, så att man vet hur långt upp man kan gå i en budgivning. Har man ett egenägt boende är det dessutom bra om man har träffat en mäklare så man vet hur prisbilden ser ut. Det är något som vi på Fastighetsbyrån gärna hjälper till med.

Huset i Onsala blir troligtvis ett bra exempel på dagens snabba marknad, det fick flest klick på Hemnet veckan det lades ut, och Elin Svenhed tror att det kommer att säljas snabbt.
– Det speciella med det här huset är att det har alla funktioner som man förväntar sig av ett nyare hus, men är byggt i gammal stil med charmig karaktär. En av mina absoluta favoritdelar är faktiskt hallen. Man stiger in genom en stor dubbeldörr och möts av en fantastisk rymd med högt i tak och en klassisk svängd trappa som leder upp till övervåningen. Genom hallen och vidare ut genom köket skymtar havet. Det är en väldigt fin känsla att komma in i det här huset.

Läs mer om Onsalas vackraste hus här.