Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Martin Björk.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så här låter Martin Björks singel

Programledare i tv och radio, dj och Instagramprofil med 73 000 följare. Nu kan Martin Björk även lägga artist till sitt cv. På måndagen släppte han singeln Ricochet.

Ja, det är Martin Björk som har skrivit och spelar på Ricochet. Men nej, det är inte Martin Björk som sjunger på singeln.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Programledaren från bland annat Fråga Olle och otrohetssåpan Temptation Island på Kanal 5 gör som Avicii och de andra dj-stjärnorna, rattar musiken och låter någon annan ta plats framför sångmikrofonen.

I Martin Björks fall är det unge norske sångaren Chris Holsten som sjunger. Med skön tonträff och en precis dos av svärmorsdröm möter strandraggare på Ibiza skulle detta vara en klockren utmanare i någon av Melodifestivalens deltävlingar.

Martin Björk har även försökt att piska upp intresset för sin nya låt genom att "utsätta sig själv för näthat" då han i ett samarbete med sociala medier-byrån Socialminds lagt upp olika bilder på sig själv på Instagram.

- Med lanseringen inför mitt låtsläpp med Ricochet ville jag samtidigt få igång en diskussion kring problemet (med näthat), säger Martin Björk i ett pressmeddelande.

Om singeln säger Martin Björk också följande.

- Att låten redan nu är upplockad av NRJ och ska spelas där är som en jävla dröm.

Och hur det låter? Tja, lyssna här:

http://open.spotify.com/track/5204aECmwm0MEdSr4EvpTj

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.