Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Så fick synskadade Rut råd med en pool

27-gradigt vatten har blivit hennes stora glädjekälla: "Vi äldre ska också ha kul"

I det lilla turistmålet Haverdal på västkusten bor Rut Ekström. Även om Haverdal ligger vid havet är det svårt för Rut, som är blind, att ta sig till stranden. Poolen som hon byggt med hjälp av pengar från Svensk Hypotekspension har istället blivit hennes stora glädjekälla.

– Det är fantastiskt att ha poolen. En liten motor får upp värmen till hela 27 grader så att jag kan göra min vattengymnastik i det varma vattnet. Jag njuter i vattnet uppåt en timme. Det stärker både kroppen och själen. Utan Hypotekspension hade jag aldrig haft råd med poolen, säger Rut.

Rut jobbade tidigare vid Handens tingsrätt med att skriva rättegångsförhören. Hon uppskattar den personliga kontakten hon har med sin kontaktperson på Svensk Hypotekspension men också att det verkligen är ordning och reda.

Det handlar om att passa på att leva och njuta

Så länge hon bor kvar i huset behöver hon inte heller betala räntor och amorteringar. Räntan betalas i efterhand, då lånet löses. Det är ett bra sätt att behålla sin pension men samtidigt också kunna unna sig något extra. Hon rekommenderar gärna andra pensionärer att undersöka sina möjligheter hos Svensk Hypotekspension.

– Det är ett tryggt alternativ. Jag tycker alla borde ta vara på den här möjligheten – för sitt eget bästa. Det gäller att passa på att leva och njuta. Och så får vi ju bo kvar där vi trivs – i vårt hem. Vi äldre ska ha kul, vi också. Dessutom är det ju redan mina pengar. Det är i alla fall så jag ser på det. Men pengarna sitter låsta i huset. Med Hypotekspension får jag loss dem.

Har du använt pengarna till något mer?
– Inte till någon lyx. Nej, nej. Snarare kan jag leva tryggt i vardagen. Oförutsedda utgifter påverkar ofta ekonomin för oss äldre. Jag behövde en ny dörr. Det kostar pengar. Med Hypotekspension fick jag enkelt råd även med dörren – och en ny veranda!, avslutar Rut. 

Räkna själv ut din hypotekspension här.