Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Entreprenörens resa. Burenstam & Partners gör allt för att säkra kundernas framtid. ”Det är många spännande personer vi möter, fina historier vi får ta del av, det berikar oss.”

Så förbereder sig västsvenskar på livet efter företaget

När det blir dags att lämna livsverket och företaget man byggt upp gäller det att ha en plan. Väletablerade Burenstam & Partners i Göteborg hjälper västsvenska företagare i processen så att de kan skörda frukterna under lång tid.

Det finns många framgångsrika företagare i Västsverige i vitt skilda verksamheter. De allra flesta med det gemensamt, att det en dag är dags att lämna livsverket. Då är det viktigt att vara väl förberedd.

Marie Hagström, regionchef på Burenstam & Partners i Göteborg.
Marie Hagström, regionchef på Burenstam & Partners i Göteborg.

När tillgångarna som varit bundna i företaget omvandlas till likvida medel blir spelplanen en annan, med helt andra förutsättningar såväl finansiellt, juridiskt som skattemässigt och det för lång tid framöver.

– I företagandet har man haft total kontroll men nu förändrar förmögenheten man byggt upp karaktär och det är svårt att överblicka. Vilka drömmar har man, vilken trygghet vill man ha? Där kommer vi in i bilden, säger Marie Hagström, regionchef på Burenstam & Partners i Göteborg.

Bygga nära relationer

Som oberoende förmögenhetsrådgivare med flera kontor i Sverige arbetar Burenstam & Partners med ledord som ”trygghet, bevara & utveckla och skapa”. De månar om att bygga nära och långsiktiga relationer med kunderna, ett koncept som fallit väl ut. I dagsläget har Burenstam & Partners ett kapital på omkring 13 miljarder kronor under rådgivning och förvaltning.

LÄNK: Läs mer om hur Burenstam & Partners rådgivare arbetar

– Vi lägger mycket resurser på att lära känna familjen, hur ser storyn ut, vad har hänt längs vägen och vad är viktigt framöver, förklarar Marie Hagström.

Lina Bjuhrberger, förmögenhetsrådgivare i Göteborg.
Lina Bjuhrberger, förmögenhetsrådgivare i Göteborg.

– Vi sätter oss ned och börjar planera med kunden vid första mötet. Vi går igenom familjerätt, juridiken, skatter och lägger en plan. Vi måste ha det på plats för att veta vad som gäller innan förvaltningen startar. Vi vill ju följa kunden under lång tid, gärna hela familjen, säger förmögenhetsrådgivaren Lina Bjuhrberger.

Hon menar att det är viktigt att kunden känner sig trygg och verkligen vågar öppna sig och ta råd. För Burenstam är nämligen mänsklig dialog och kunskap en lika angelägen del av deras rådgivningsmodell som de digitala verktyg och tjänster de erbjuder.

– Som framgångsrik företagare tror många att de måste vara proffs på det vi gör också, men de behöver inte bli en professionell förvaltare, det sköter vi. Vi gör det de vill, det som är relevant för dem, säger Peter Jonsson, förmögenhetsrådgivare.

Skapa trygghet över tid

Många företagare har satsat all sin tid och låtit det mesta av kapitalet vara kvar i verksamheten. Efter en försäljning sitter man istället med kontanta medel på kontot och det gäller att fundera över vad man vill, med pengarna och livet i stort.

Peter Jonsson, förmögenhetsrådgivare i Göteborg.
Peter Jonsson, förmögenhetsrådgivare i Göteborg.

Kanske vill man starta något nytt, ge tillbaka till samhället genom att stötta föreningslivet eller dra sig tillbaka helt. Burenstam & Partners hjälper till att ta en fram en långsiktig plan oavsett vilka drömmarna är.

Bland annat handlar det om att undvika kortsiktiga spekulationer när börsen svänger och att se till att inte allt kapital ligger i entreprenörskapet. Istället gäller det att lägga upp en strategi som skyddar kapitalet och tryggar vardagsbehoven på lång sikt, menar Peter Jonsson.

– De här personerna har redan sommarhus och allt de behöver, så oftast handlar det om generationsförvaltning, för barn och barnbarn.