Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Särö-älgen drog till skogs

Den berusade älgkviga som fastnade i ett äppelträd på en villatomt i Särö i början av förra veckan verkar ha dragit till skogs.

- Vi har inte sett till den sedan i fredags kväll. Våra grannar såg den på vägen då den traskade iväg. Först trodde de att det var en märklig mörkklädd man som de mötte, säger Per Johansson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Älgen upptäcktes uppe i ett träd på Gamla Kyrkstigen sent i tisdags kväll. Medan regnet öste ner försökte Per Johansson tillsammans med några andra grannar att såga loss älgen. Till slut kom räddningstjänsten till undsättning. Brandmännen kunde med hjälp av en kran befria älgen genom att vika ner trädet. Den berusade älgen föll ihop av utmattning och verkade vara i stort behov av vila.

Jägaren Bonde Nilsson tillkallades och tittade till älgen i onsdags, torsdags och fredags.

- Men så i lördags morse var den borta. De boende i området har sett den gå i riktning mot skogen, berättar Bonde Nilsson.

Enligt honom var kvigan mager och lite mörbultad och till en början haltade den lite.

- Först var jag rädd för att den kanske hade dragit på sig inre skador som en punkterad lunga eller liknande. Men när jag körde upp den sprang den 75 meter utan problem, säger han.

Funderade du på att skjuta den?

- Nej, det fanns ingen anledning. Man ska inte skjuta i första taget. Jag har haft uppsikt över den och bedömer att den mår bra och att den kommer att klara sig bra i skogen. Den behövde bara vila upp sig, säger Bonde Nilsson.