Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Sämsta festivalen"

Fyra frågor till GP:s recensent Kalle Malmstedt som bevakar Metaltown.

Vad tycker du om arrangemanget som helhet?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Områdesmässigt och logistiskt är det den sämsta festival jag någonsin varit på. Och jag har varit på rätt många. Dispositionen av området är under all kritik. Det finns ett par flaskhalsar där det kan bli riktigt trångt, jag tyckte det kändes obehagligt på vissa ställen. Bland annat var det en smal passage in till själva scenområdet där det lätt blev packat med folk vid flera tillfällen. En kompis blev fast där i en halvtimme utan att kunna ta sig framåt.

Märkte du av trafikkaoset?

- Ja, det var helt oacceptabelt. Vad gäller parkering så finns det inga parkeringsmöjligheter utom för dem som campar. Det är cirka 5 000 campare av kanske 20 000 festivalbesökare, det är helt orimligt. Skyttelbussarna funkade inte alls. När jag kom ut från festivalen vid tvåtiden såg jag de längsta köer jag någonsin sett, tusentals stod och väntade både på skyttelbussar och taxi. Jag fick själv traska hem, det tog mig en och en halv timme. Och det var rena lämmeltåget med folk som gick hem längs vägen, bara det måste ju vara en trafikfara.

Hur är stämningen på festivalområdet i dag?

- Det är lite tryckt stämning, men det är svårt att veta om det beror på att det börjat regna eller om folk är missnöjda med logistiken och området. Alla jag pratat med är lika skeptiska till logistiken som jag. Jag har hört flera som blev så missnöjda efter i går att de inte tänker komma hit i dag.


Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.