Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Säkerställd tillgänglighet och hög ROI med INVID

Att ha snabb och tillförlitlig åtkomst till information och system är viktigt för alla verksamheter. Om viktiga servrar eller enheter plötsligt skulle bli otillgängliga kan påverkan bli stor. INVID erbjuder strategier för backup och återställande av data – om olyckan skulle vara framme.

Anledningen till att servrar, lagringsenheter eller nätverksenheter blir otillgängliga kan till exempel vara att de drabbats av kryptovirus - med effekten att viktiga processer för verksamheten stoppas tills felen är åtgärdade.

– Påverkan på ditt företag kan vara allvarlig och i vissa fall helt förödande med stora kostnader som följd, säger INVID Göteborgs vd Börje Ljungberg

Under 2019 genomförde SCB en undersökning som visar att var tredje företag med färre än 250 anställda står still minst en gång per år på grund av att IT-tjänsterna varit otillgängliga. Statistik från SBA visar dessutom att 25% av de drabbade inte återhämtar sig vid större incidenter. För större företag är siffran hela 62 %. Det ligger helt enkelt i hela verksamhetens intresse att undvika detta och framför allt att komma med snabba åtgärder om det mot förmodan skulle ske.

Trygghet med snabb och hög ROI

Åtgärderna består oftast av säkerhetskopiering och katastrofåterställning. Dessa bör fokusera på förmågan att återställa de viktiga processerna till tidigare nivåer så snabbt som möjligt med minimala förluster av data. Då krävs det att man kan återställa system, applikationer och data snabbt och komplett. Och det är här INVID kommer in i bilden.

– Hos INVID kan man tryggt överlämna ansvaret och få en noga utarbetad och effektiv strategi för backup och återställande av data, säger Börje.

Detta resulterar i en backuppolicy som innebär att organisationen kan känna en helt annan trygghet samt fokusera på och ägna sin tid fullt ut åt effektivisering och utveckling av sin verksamhet som gör skillnad. Dessutom kan lösningen räknas hem snabbt i ekonomiska termer. INVID säkerställer tillgänglighet till viktig digital information med snabb och hög ROI (Return On Investment).

– Våra lösningar åstadkommer säkerställd tillgänglighet till verksamhetskritisk information och minimerar tiden för återställning med upp till 67%. Tillsammans gör vi IT enkelt och säkert, avslutar Börje.

Läs mer här.