Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rylander: Tiden talar för Frölunda

Ge Frölunda tiden. För i laget finns NHL:s framtid.

Häromveckan lackade Leif Boork, allsmäktig gammalhockeytränare och numera rådgivare till Damkronorna, ur på ett citat från Frölundas talang Alexander Wennberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han sa det till mig, efter en förlust mot Färjestad hemma i Scandinavium:

"Ingen kommer upp i nivå, alla är riktigt dåliga."

Det fick han minsann inte göra.

För hur skulle det se ut om en 19-åring klev in på Dramaten och sa så till sina medaktörer efter en mindre lyckad föreställning? Vad vet en 19-åring om spel i SHL? Och hur kan han så respektlöst döma ut sina medspelare? Han kan väl ingenting om de andras nivå?

Skitsnack, säger jag.

Säg att en ung Leonardo DiCaprio precis gjort sin första filmning, men ser att omgivningen inte gett allt? Skulle han därmed vara diskad från att vara ärlig?

Just där är Alexander Wennberg.

Den unge stockholmaren är på väg mot NHL och Columbus Blue Jackets. Han är på väg till världens bästa liga – och han är på väg under Roger Rönnbergs beskyddande vingar. Det är i Frölunda som han kommer att få den bästa utbildningen, den bästa förberedelsen för att lyckas när det väl är dags på andra sidan Atlanten.

Två mål mot AIK Hovet, en elak giftpil i skinkan på Leif Boork, fem mål totalt på tio matcher. Och det kommer flera, det är jag övertygad om.

Den här kvällen spelar sju kommande NHL-spelare i Frölunda. Ger vi det här laget tiden, ger vi det här laget tålamodet, kommer det att kunna bli en riktigt trevlig vinter.

Och segrar är det enda som kan få stormarna kring Frölunda att mojna.

FÖRRESTEN: Dick Axelsson slutade att twittra, för att han var "less på skiten". Men i går kväll kom han tillbaka, med orden "jag blev jättedålig när jag slutade". Mot AIK gör Dick säsongens bästa match – och blir även målskytt.

Kvittra på, Dick!

PÅ TORSDAG KVÄLL skejtar Fabian Brunnström in i Scandinavium igen – pånyttfödd i Leksands tröja. Samma Leksand som kan ha gett Ulf Dahlén i HV 71 sparken. Och när det händer kommer en ivrig Kent Johansson att styra bilen de 15 milen från Göteborg till Jönköping.

Känns historien igen?

TILL SIST: Är det bara jag som unnar Fabian Brunnström ett hattrick som avsked till publiken i goa gubbars stad?

Tänkte väl det.

HISS!

Jävlaranammat. Frölunda ligger under med 1–0, 2–0 och 3–2, men ger aldrig upp. Kanske det krystade klubbmottot funkar trots allt? Nästa år vill jag se Tillbaka till framtiden .

DISS!

Försvarsspelet. Stundtals rätt virrigt. Coach Rönnberg är inne på att han kommer att få gråa hår av spelet från röda linjen och bakåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.