Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rumänska Bella: "Vi tyckte om att ligga med våra män"

Alexandra Pascalidou träffade svårt cancersjuka Bella, 54, i Borås. Den romska kvinnan, som sov i en offentlig toalett, bjöd på avväpnande galghumor.

Det var under inspelningarna av den nya SVT-serien Vi kallas tiggare som programledaren Alexandra Pascalidou träffade Bella och hennes dotter Clara.
Pascalidou, som kan lite rumänska, började fråga kvinnorna om deras svåra liv som tiggare. Bland annat sov de på golvet i en offentlig toalett. Kvinnorna menade att Gud också gav dem goda saker.
- Men ni har inget jobb, ingen mat ... ? undrar Pascalidou.

Allt som är bra har vi fått från Gud, säger Clara.

- Tack var honom har vi kommit hit. Han såg att vi hade det svårt i Rumänien och ledde oss hit. Andra åkte hit och fick det bättre. "Jag kanske också ska pröva lyckan med mina barn?" säger Bella och fortsätter:

- Vi har tre, fyra barn i skolan och ett i förskolan. Allt kostar pengar.

Varför så många barn? frågar Pascalidou.
- Vi tyckte om att ligga med våra män, säger Bella, varvid fnisskaos utbryter bland kvinnorna.

Till GP säger Alexandra Pascalidou att hon gillar att ställa dumma frågor.
- Jag brukar säga att har man fördomar ska man ställa frågor. Jag älskar när folk frågar "Odlar ni verkligen potatis på golvet?" säger hon.

Därför ställde hon också frågan varför de romska kvinnorna skaffar så många barn.
- Det kan man ju undra, eftersom de är så fattiga och framtidsutsikterna så begränsade. Så jag ställde alla de frågorna och det var otroligt uppfriskande att de hade så enkla svar på allt, så att jag kände mig som ett fån.

Hon säger att hon bjuder på att vara pinsam ibland.
- Jag frågade en annan kille "Känner du några romer?" "Ja, mina grannar." "Tigger de?" "Nej, de jobbar på regeringskansliet."