Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Roskildefestivalen 2009. Svenska Håkan Hellström uppträder på Orange scenen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Roskildefestivalen förfestar i Göteborg

6 till 13 april anordnas gratisfestivalen Roskilde road trip i centrala stan.

Redan under våren 2012 värmde klassiska Roskildefestivalen upp genom att yngla av sig i Stockholm och Lund. Då spelade bland andra Icona Pop, Niki & The Dove och Deportees på Strand i Stockholm respektive Mejeriet i Lund.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nu utökar man alltså sin satsning genom att stanna till åtta dagar i Göteborg.

- Tanken är att få hit Roskildekänslan under några dagar med konserter, workshops och filmvisningar, berättar Tatiana Madrid som är lokal projektledare med erfarenhet från bland annat baren Vansinnet i Majorna som erbjöd en scen för nya, spännande band och andra relativt oetablerade kreativa krafter i Göteborg.

Tatiana Madrid diskuterar just nu med olika arrangörer i Göteborg för att hitta rätt plats för Roskilde road trip samtidigt som hon jobbar på att få ihop ett varierat och bra program för festivalen. Hon räknar med att mycket ska vara klart under januari.

De åtta dagarna inleds med en kväll med livemusik och avslutas med en stor fest. En del av akterna bidrar Roskildefestivalen med och så fyller Tatiana Madrid på lokala förmågor.

- Vi har fått väldigt fria händer, det ska vara en göteborgsfestival men med Roskildekänsla. Resten bestämmer vi själva, säger Tatiana Madrid.

Vad utmärker Roskilde jämfört med andra festivaler?

- Att alla är välkomna, där finns barnfamiljer, ungdomar och pensionärer i en skön blandning. Sedan gillar jag att den har en musikalisk bredd där man kan se världsmusik ena stunden och death metal nästa. Jag hoppas kunna åstadkomma något liknande i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.