Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Rignäs har inte stärkt sina aktier direkt"

Bostadsbolagets vd Bertil Rignäs bokförde klädköp som lunch under Mipin i Cannes. Hur påverkar det hans position som ordförande för IFK Göteborg? – Han har inte stärkt sina aktier, säger Joakim Brinkenberg, ordförande i IFK:s valberedning.

Uppdrag Granskning i Sveriges Television kunde under onsdagskvällen visa hur Rignäs under sitt veckolånga besök på fastighetsmässan Mipin i franska Cannes för skattepengar redovisat privat klädinköp som lunch – och fått det godkänt som avdrag av kommunalrådet Anna Johansson (S).
– Det var en felaktighet som nu har rättats till. Pengarna har betalats tillbaka, säger Anna Johansson till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På torsdagen polisanmäldes Rignäs (se länk: Tjänstemän polisanmäls för kvittofiffel).


Bertil Rignäs valdes i mars som ny ordförande i IFK Göteborg efter Kent Olsson, som tagit plats i föreningens valberedning. Ordförande i valberedningen är Joakim Brinkenberg. Han såg Uppdrag Granskning på onsdagskvällen.
– I första hand blir det här nu en fråga för Bostadsbolaget. Har Göteborgs stad förtroendet kvar för honom? Vi har lite längre tid på oss. Det här är ingen IFK-fråga än så länge, säger Brinkenberg.


Hur ser du på Rignäs möjligheter att bli återvald som ordförande i Blåvitt?
– Det korrekta svaret är att det är upp till medlemmarna att bedöma på årsmötet. Men vi kan i alla fall säga så här: Han har inte stärkt sina aktier.
– Från och med nu är detta något vi måste kolla upp med medlemmar och övriga intressenter; något vi måste förhålla oss till.


Är Rignäs en god representant för IFK Göteborg?
– Vi lär väl se om han är det. Det här är ett tv-program som just visats, vi få se vart det tar vägen, säger Joakim Brinkenberg.

GP har sökt Bertil Rignäs utan framgång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.