Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Restaurang fick utrymmas efter brand

En fläkt på restaurang Lilla Istanbul på Hisingen började brinna på torsdagskvällen. Restaurangen evakuerades och räddningstjänsten var på plats med som mest tio enheter.

Larmet om branden på Lilla Istanbul vid Backaplan kom vid 19-tiden under torsdagskvällen. Ett stort räddningspådrag larmades till platsen och räddningstjänsten hade tio enheter på plats.

– Allt vi vet är att det brinner på taket vid skorstenen, sa Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, precis efter att larmet kom in.

Restaurangen ligger i anslutning till andra fastigheter med olika verksamheter.

Restaurangen fick utrymmas

Men snabbt därefter, vid 19.30, var branden släckt.

– Vi bedömer att branden startade vid kolgrillen. Just nu håller vi på att kontrollerar konstruktionen med värmekameror och rökdykare, så att det inte har spridit sig, berättade Mats Gränsmark på Räddningstjänsten.

Restaurangen utrymdes i samband med händelsen. Det är dock oklart hur många som befann sig i lokalen.

– Vi har haft en brand i kolgrillen som har gått upp i imkanalen och vi har varit lite oroliga för att det har spridit sig till andra brännbara delar runt imkanalen. Det har inte brunnit i restaurangen mer än i kolgrillen, säger räddningsledaren Lars Magnusson till GP:s fotograf på plats.

Hoppas kunna öppna snart igen

Efterarbetet väntades ta ytterligare en timma. Enligt polisen har ingen person kommit till skada.

– Det finns ingen misstanke om brott i nuläget, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst.

GP var senare under kvällen i kontakt med ägaren till restaurangen Halef Tekcakmak. Han berättade att branden enbart berört fläktsystemet ovanför kolgrillen och att all annan inredning klarat sig.

– Vi håller fortfarande på att vädra ut röken och vi har beställt en ny motor till fläkten som vi hoppas kommer redan i natt så att vi kan öppna imorgon, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.