Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Resegarantin gäller igen

Från och med klockan 13 på måndagen gäller Västtrafiks resegaranti igen och stora delar av kollektivtrafiken rullar.

Trots att kollektivtrafiken fortfarande dras med en hel del förseningar meddelade Västtrafik på måndagseftermiddagen att resegarantin återigen gäller.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

SJ har fortfarande stora problem med fastfrusna tåg som står på olika ställen och fordon som är ur bruk på grund av kylan och älgkrockar. Samtliga tåg till och från Stockholm är inställda under måndagen sedan Banverket stängt bangården i Hallsberg för all tågtrafik.

Busslinje 22 vänder under måndagen vid Storegården på grund av väglaget.

Under måndagsmorgonen och förmiddagen var det stora problem i kollektivtrafiken och spårvagnstrafiken stod periodvis stilla på olika platser runt om i Göteborg.

Spårvagnarna hade problem med växlar på Drottningtorget och Järntorget vilket medförde att flera linjer fick köras andra vägar än normalt.

På Kungsbacka- och Alingsåspendeln är det 30-60 minuters förseningar på grund av den rådande kylan. Kvartstrafiken på både pendlarna kommer att ställas in på grund av fordonsbrist resten av veckan

Ett växelfel som inträffade vid halvåtta-tiden på morgonen drabbade samtliga linjer som passerade Brunnsparken. Ytterligare ett växelfel vid Bellevue påverkade spårvagnstrafiken på linje 6,7 och 11 som stod helt stilla mellan Bellevue och Bergsjön/Kortedala.

Dessutom stoppades trafiken på linjerna 5 och 6 och 10 mot Hisingen klockan halv sju, under tiden som en buss som fastnat i spåret vid Frihamnen bärgades bort.

Buss linje 23 kan inte köra ner till Sillvik, utan vänder vid Lillebybadet.

Buss linje 52, 58, 60 och 63 i Göteborg har flyttat från hållplats på Norra Hamngatan till Södra Hamngatan riktning västerut läge E.

Buss 57 i Göteborg kan trafikera Siriusgatan men ej alla hållplatser upp till ändhållplatsen.

Buss 752 i Mölndal kan inte trafikera Gunnebo, vänder vid Helendal.

Buss 764 i Mölndal kan inte trafikera Tulebohöjd utan vänder vid Tulebo Strandväg.

Buss 767 i Mölndal kan inte trafikera Fågelstensområdet

Samtliga turer på Orust och Tjörn är inställda med undantag av Tjörn och Orust expressen. Orust expressen trafikerar ej Skansplan, Tallbacken, Lanesund och Överbygård.

Strax efter klockan sju rapporterades att linje 60 inte kan köra upp till Masthugget utan vänder vid Oscar Fredriks kyrka. Hållplatserna Masthugget, Bockhornsgatan, Fjällgatan, Paradisgatan, Jungmansgatan och Vegagatan.

Vissa tåg i Västra Sverige är fortfarande inställda eller försenade. Tågtrafiken på norra Bohusbanan skall dock kunna återupptas på måndagskvällen medan tågen mellan Göteborg och Oslo troligen inte kan börja rulla förrän vid 18-tiden i morgon, tisdag.. För aktuell information gå in på www.vasttrafik.se

I Uddevalla, Trollhättan och kommunerna norr därom är det sportlov veckan som börjar nu och det ger Västtrafik lite bättre möjlighet att sätta in ersättningsbussar.

- Då kan våra entreprenörer använda en del bussar som normalt går som skolbussar, säger Michael Stjernberg på Västtrafik.

Västtrafik har fått kritik för att informationen kring förseningar och inställda turer har varit för dålig. Och Michael Stjernberg håller med.

- Vi får jobba på att förbättra oss och förstärka när det kommer sådana här klass 2-varningar. I söndags morse var hemsidan inte uppdaterad. Vi kommer att analysera detta för att kunna förbättra tydligheten, säger han.

Ett otal trafikolyckor har också rapporterats in från hela Västsverige under hela måndagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.