Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Reinfeldt vill fortsätta vinna val

Moderaterna har för avsikt att vinna inte bara 2014 års val utan även det 2018, sade statsminister Fredrik Reinfeldt när han öppnade partiets stämma i Örebro.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är sex år sedan han stod i samma lokaler och presenterade de nya Moderaterna.

-Sedan 2002 års val har vi fått en miljon fler väljare. De är nyfikna på oss och ställer krav på oss. Vi ska vara ett modernt parti i rörelse som alltid har människan som utgångspunkt, sade Reinfeldt.

Det var ett nyhetsfattigt tal som Reinfeldt höll inför de 200 ombuden på stämman. I stället antog han statsmannens hållning och beskrev vad ett samhällsbärande parti måste ledas av. Han angav fyra viktiga punkter:

Ett politiskt parti måste lyssna. Ett parti måste ha respekt för starka, oberoende institutioner och ett parti måste ha människan som utgångspunkt. Den fjärde punkten som Reinfeldt nämnde var sammanhållningen i ett samhälle.

Han tog själv upp kritiken om att Moderaterna skulle ha slut på idéer.

-Hur kan det vara idélöst att vilja bygga vidare på det goda samhälle som Sverige är? Vi tror på jämlikhet och rättvisa och har rejäla skyddsnät, sade Reinfeldt. -Det finns de som säger att det behövs visioner. Jag vill varna för det. De menar ofta att vi ska göra det som var förr, när Domus var Domus. Eller andra som ropar på stora visioner, men egentligen säger att: Låt oss göra Sverige till något annat. Riv ned! Revolutionsromantikerna som svenska folket inte vill ha.