Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rasande ordkrig Israel-Turkiet

Ordkriget mellan Israel och Turkiet trappas upp allt mer efter tv-uttalanden av Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan.

Men striden mellan länderna förs också via Facebook och Twitter.

I en CNN-intervju efterfrågar Erdogan pålitliga siffror över antalet dödade israeler i palestinskt våld och föreslår uppåt 200 stycken - och lägger till:

-Å andra sidan vet vi att hundratusentals palestinier dödats.

Erdogan säger också att israelerna använder Förintelsen till att agera "som om de är offren hela tiden", och anser att Israel är "mycket grymt".

Detta får Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att tala om lögnaktighet. Enligt israeliska regeringens pressbyrå svarar han:

"Detta är upprörande anklagelser mot Israel som inte har någonting med fakta att göra".

Netanyahu säger att Israel verkligen inte tagit hundratusentals palestinska liv, att tusentals israeler dödats i palestinsk våld och att Förintelsen är historiens värsta brott som begicks mot det judiska folket.

Turkiet har också använt Facebook och Twitter för att identifiera 174 israeler, mestadels soldater, som tros ansvariga för den dödliga bordningen av Ship to Gaza i fjol. Namnlistan ska överlämnas till åklagare, rapporterar israeliska och turkiska medier.

Även politiker som Netanyahu finns på listan.