Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rödskjortor stormade tv-station

De thailändska säkerhetsstyrkorna använde tårgas och vattenkanoner under dagen när tusentals rödskjortor stormade en tv-station för att få den att återuppta sändningarna av en regeringskritisk tv-kanal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Myndigheterna uppgav att runt 12 000 demonstranter samlades utanför Thaicom dagen efter det att regeringen stängt stationens Folkets kanal.

Trots tusentals vakter på platsen i utkanten av Bangkok kunde en del av demonstranterna ta sig in på det taggtrådsomgärdade området.

Bråket vid Thaicoms länkstation - som ligger sex mil norr om Bangkok - handlade om att myndigheterna anklagar tv-kanalen för att förvränga fakta och för att uppvigla folk. Demonstranterna kräver att kanalen får börja sända igen.

-Vi vill ha tillbaka vår tv. De kan inte stänga våra ögon och öron, sade en av rödskjortornas ledare på plats, Jatuporn Prompan, till Reuters.

En tid efter det att säkerhetsstyrkorna använt tårgas och vattenkanoner meddelade demonstranterna att de skulle dra sig tillbaka, uppgav Reuters.

Regeringen kritiseras av bland andra pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser (RSF) för stängningen av tv och webbsidor.

Enligt myndigheterna skadades 14 människor men omfattningen av skadorna var fortfarande oklar.

En domstol godkände på fredagen häktningsorder för ytterligare 17 ledare för rödskjortorna, uppgav polisen.