Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rödgröna politiken har havererat

Den rödgröna förskolepolitiken är ett haveri och saknar visioner. Trots krisen fortsätter de rödgröna att motverka fler alternativ och initiativ som kan förbättra situationen i Göteborgs stadsdelar. Förskolans pengar används även till andra verksamheter, skriver Helene Odenjung (FP).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

I och med den nya stadsdelsreformen har gränserna ändrats och avståndet till andra förskolor har ökat kraftigt. Stadsdelsgränserna finns bara på kartan, i verkligheten kanske familjen bor eller arbetar väldigt nära en förskola i annan stadsdel och då ska de naturligtvis kunna söka dit, men föräldrar ska inte behöva tvingas göra det för att få räknas in i kön. Nuvarande regelverk försämrades förra året och behöver ses över. Det är orimligt och troligen olagligt att kräva att föräldrar köar till alla förskolor i stadsdelen.

Förskolekön och storleken på barngrupperna har aldrig varit större samtidigt. Vi kräver att statistiken över förskolekön kompletteras med antalet barn per grupp. Utbyggnaden och investeringen i nya förskolor har det rått total enighet om. Men Folkpartiet och Alliansen har avsatt mer pengar, under flera år, för att skapa bättre förutsättningar och möjligheter för barnen, föräldrarna och personalen på stadens förskolor.

Helene Odenjung (FP)

kommunalråd Göteborg