Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rätt verktyg gör lärandet lättare

Med bra hjälpmedel får fler elever fina förutsättningar till lärande. Logitech kombinerar modern teknik och bra ergonomi i smarta lösningar för skolor, oavsett om lärandet sker i klassrum eller på distans.

Lärande ska vara smidigt och roligt för alla elever, oavsett ålder, inlärningssätt och plats. Därför har Logitech tagit fram ett unikt sortiment anpassat för undervisning, med produkter som underlättar och förbättrar inlärning.

– Vårt fokus är att eleverna ska må bra och att alla ska få samma förutsättningar och möjligheter till lärande. Rätt hjälpmedel och verktyg gör otroligt stor skillnad både för elevernas välmående och för deras förmåga att koncentrera sig en hel skoldag, säger Therese Gripenstam, Nordic Education Manager på Logitech.

Enkla lösningar kan ge stor effekt

Brusreducerande headset, iPadfodral med tangentbord integrerat i stöt- och spilltåliga skal, pennor specialdesignade för små barnhänder och tangentbord och möss med tvättbara silikonöverdrag. Logitech har en rad produkter som passar såväl i skolbänken som på distans och som underlättar för både elever och lärare, hela vägen från förskola till universitet. Det gäller inte minst för Chromebooks och iPads, viktiga inkörsportar till inlärning för dagens skolelever. Genom att utrusta enheterna med rätt verktyg blir de ännu kraftfullare och ger en bättre inlärningsupplevelse.

– Till och med så enkla verktyg som en mus till ett externt tangentbord kan ha stor effekt. Våra undersökningar visar att 60 procent av eleverna i svenska skolor upplever obehag av att arbeta utan externt tangentbord och mus, säger Therese Gripenstam.

– Med ett externt tangentbord kan Chromebook-skärmen placeras på rätt höjd och avstånd från eleven. Att sitta i fel position långa stunder innebär stor ansträngning för nackar, axlar, handleder och ögon. Ergonomin är oerhört viktigt för att eleverna ska kunna hålla fokus och inte tappa energi.

Digitalt lärande här för att stanna

Nästan över en natt tvingade pandemin skolsystemet att se över sin tekniska infrastruktur så att lärare och elever kunde fortsätta utbildningen i virtuella- eller hybridmiljöer. På Logitech är man övertygade om att det digitala lärandet kommer att fortsätta även efter pandemin. Därför är det oerhört viktigt att skolorna är fortsatt är rustade på bästa sätt.

– Idag ser standarden på hjälpmedlen väldigt olika ut från skola till skola. Många förstår problematiken och vikten av smarta verktyg, men jag hoppas att fler ska investera i lösningar som underlättar lärande och låter elever må bra och nå sin fulla potential, oavsett var de befinner sig och vilken inlärningsstil de har, säger Therese Gripenstam.