Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Professor prickas för munkorgier

En professor vid Ålborgs universitet har fått kritik av universitetsledningen sedan det framkommit att han deltagit i sexorgier på jobbet. Däremot slipper han åtal, liksom sällskapet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Professorn och ett par bekanta till honom hade - iförda munkkåpor - sex med en kvinna i universitetets källare, berättar tidningen Nordjyske. Skandalen vid det danska universitetet briserade före jul, då Nordjyske återgav uppgifter om att mötena varit av sadomasochistisk natur.

Aktiviteterna dokumenterades, med munkkåpor och allt, via en webbkamera. Enligt lokalpressen gjordes det av en svartsjuk närstående till kvinnan som också var den som underrättade universitetet.

När rektor Finn Kjaersdam fick kännedom om saken gjorde han en polisanmälan.

Åklagaren Sören Gade, som nu har granskat dokumentationen, säger dock att det inte finns några tecken på att brott har begåtts; allt tyder på att de närvarande deltog frivilligt. Därför slipper de åtal.

Men orgierna ägde alltså rum i högskolans lokaler. Sammankomsterna uppges ha varit återkommande, och de ska dessutom ha förekommit under en längre tid. Och det är inte vad universitetets lokaler är avsedda för, så professorn har fått en reprimand av rektorn.

-Vi har ansvar för universitetets lokaler och dem får man inte missbruka, säger Kjaersdam kort.