Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Prisregn över Malmö – Engvall årets nykomling

Allsvenskans främsta spelare och tränare hyllades lite extra när C More, Offside och SEF delade ut Allsvenskans Stora Pris.

Johan Larsson, högerbacken i Elfsborg har haft en stark säsong och många ropar efter honom i det svenska A-landslaget. Larsson tog hem årets försvarare och valde då att hylla Klas Ingesson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det blev sagt till mig att jag låg bra till som bästa back, men min tanke var att det inte är Johan Larsson som vinner det här priset utan det är Klas Ingesson som vinner, säger Larsson.

Annars var det storslam för Malmö FF som tog hem årets målvakt, årets mittfältare och årets anfallare.

– Vibe har gjort en fantastisk säsong. Men ni har haft en fantastisk säsong och spelat rolig fotboll. Jag har missat en hel del ... när du dominerar matcherna så som vi gjort så ligger man nära mål, säger Rosenberg i C Mores sändning.

För IFK Göteborg blev det tillslut ett pris, årets allsvenska nykomling 2014 är Gustav Engvall.

– Det har gått bra, hösten har varit fantastisk! Jag har bara spelat en halv säsong och ser framemot nästa säsong. Jag hoppas dubbla målskörden till nästa säsong, säger han i C Mores sändning.

Fotbollskanalens pris - årets allsvenska röst som går till en person som gjort det bra i media gick till Anders Svensson.

– Trevligt, alltid trevligt att få pris. Ibland blir det fel ibland, men jag är impulsiv och är man lite irriterad efter match så biter jag mig inte i läppen utan säger det jag tycker. Det har varit roligt att få kommentera och se hela den apparaten, säger Svensson i C Mores sändning.

Förra årets vinnare, John Alvbåge kommenterade blixtsnabbt i C More.

– Jag har varit för tyst helt enkelt ... Anders är värd priset, det tyder lite på Anders storhet att han inte ens är här. Han är lite för stor för den här galan, säger John Alvbåge skämtsamt.

Prisregnet fortsatte för Malmö FF när Markus Rosenberg även kammade hem priset Allsvenskans Stora Pris (Mest värdefulla spelaren).

– Det var en stor revanschlusta efter åren i England, jag kom till ett lag som var ett självspelande piano. Jag var i form när vi körde igång och sedan har det rullat på, säger han.

Pristagarna

Årets målvakt: Robin Olsen (Malmö FF)

Årets försvarare: Johan Larsson (Elfsborg)

Årets mittfältare: Emil Forsberg (Malmö FF)

Årets anfallare: Markus Rosenberg (Malmö FF)

Årets mål: Johan Larsson (Elfsborg-Häcken 4 april)

Årets allsvenska nykomling: Gustav Engvall (IFK Göteborg)

Fotbollskanalens pris - Årets allsvenska röst: Anders Svensson (Elfsborg)

Årets allsvenska tränare: Åge Hareide (Malmö FF)

Fansens favorit: Kenny Pavey (AIK)

Allsvenskans Stora Pris (Mest värdefulla spelaren): Markus Rosenberg (Malmö FF)

Årets allsvenska lag: Robin Olsen - Johan Larsson, Filip Helander, Erik Johansson, Anton Tinnerholm – Nabil Bahoui, Markus Halsti, Simon Gustafson, Emil Forsberg – Markus Rosenberg, Lasse Vibe.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.