Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Prinsessans sagostund på det nyinvigda biblioteket

Prinsessan Madeleine har under tisdagen invigt ett nordiskt barnbibliotek i London. På Instagram delar nu Kungahuset med sig av en bild från prinsessans sagostund med barnen.

Prinsessan Madeleine och hennes familj, maken Chris O'Neill och deras barn prinsessan Leonore och prins Nicolas, övergav New York och bor sedan en tid tillbaka i London.
Hon har sedan dess låtit följare på sociala medier följa med i hennes och familjens vardag i den brittiska huvudstaden. Inför lucia besökte hon exempelvis den svenska ambassaden i London för att titta på ett Luciatåg tillsammans med maken och dottern Leonore. "Lite tidigt i år", konstaterade hon själv. "Men ändå så vackert och så svenskt", skrev hon i inlägget på Facebook.
Och i början av februari tog hon och dottern en promenad i ett kyligt men vackert London. Hon skrev då att de "utforskade sevärdigheterna i London".

Biblioteksinvigning

Och nu delar Kungahuset med sig av ytterligare en bild. På tisdagsmorgonen var hon på Southbank Centre i London och invigde det nordiska barnbiblioteket "Room for children". Invigningen sker i samband med en pågående festival som heter "Nordic Matters".
På svenska ambassaden i Londons hemsida beskrivs "Room for children" som ett svensk biblioteks-koncept med barnen i fokus. Man vill inspirera barnen för att få dem att vilja läsa.

 

 

Sagostund med barnen

Bakom böckerna på biblioteket finns författare som Elsa Beskow och Astrid Lindgren. De flesta böckerna är på engelska, men det kommer även att finnas några på de nordiska språken.
Inför besöket skrev den svenska ambassaden att prinsessan skulle läsa tillsammans med barnen - och det är just vad man ser att hon gör på den nytagna bilden. Tillsammans med flera barn sitter de i en ring på golvet. En av pojkarna har en bok framför sig och prinsessan verkar gilla det han läser för henne.

Men Madeleines egna barn verkar inte ha varit på plats på biblioteket, det finns i alla fall inte med på bilden som nu publicerats.