Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Prinsessan Madeleines känslosamma text om barnen

Under gårdagen publicerade Prinsessan Madeleine en stark text på sin Facebooksida om de sexuella övergrepp mot barn på internet. "Jag tänker på mina egna barn", skriver Prinsessan Madeleine.

I förra veckan var Prinsessan Madeleine på vintersemester med familjen i alperna. Då publicerade hon bilder på Prinsessan Leonore och Prins Nicolas när de lekte i snön och drack varm choklad. Men på måndagen verkar det som att engagemanget för barns välbefinnande tar upp hennes tankar mer än skidåkning. 

På måndagen publicerade Prinsessan ett personligt formulerat inlägg på sin Facebooksida. 

"Jag blir bedrövad när jag läser de senaste dagarnas rapportering om övergreppsbilder av barn på nätet... men det är väldigt viktigt att frågan lyfts!" börjar Prinsessan Madeleine sitt inlägg. 

Inlägget är en reaktion på förra veckans medierapportering om övergreppsbilder av barn på nätet. Prinsessans mamma, Drottning Silvia, kommenterade i förra veckan en granskning som Aftonbladet tillsammans med Svenska Dagbladet inlett gällande nedladdning av sexuella övergrepp mot barn via nätet.

– Jag blir bestört. Trots att jag engagerar mig i barns rättigheter sedan många år, och därigenom känner till förekomsten av mycket grova övergrepp, blir jag gång på gång både upprörd och sorgsen när jag läser och hör om dessa grymma brott mot barn, skrev Drottning Silvia i ett mejl Svenska Dagbladet. 

Prinsessan Madeleine skrev i sitt inlägg på måndagen att det går att förebygga sexuellt våld mot barn. Hon skriver att ett av de första stegen är att det behövs trygga och engagerade vuxna i barnets närhet.

Prinsessan Madeleine har sedan 2011 arbetat för stiftelsen World Childhood Foundation på deras kontor i New York där hon sitter som hedersmedlem i styrelsen.

Stiftelsen arbetar för allas rätt till barndom och grundades 1999 av Drottning Silvia.