Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Prins Charles bil angripen

En polis skadades svårt när studentdemonstranter drabbade samman med polis utanför parlamentet i London. Underhuset röstade igenom det kontroversiella förslaget om att höja studentavgifterna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den beridna polisen skadades när han föll från sin häst. Demonstranter kastade tillhyggen mot polisstyrkorna som försökete stoppa de protesterande från att bryta igenom barrikaderna vid Parliament Square utanför Houses of Parliament.

Tusentals demonstranter marscherade genom London mot Westminster, där parlamentet under eftermiddagen röstade igenom om en kontroversiell höjning av studieavgifterna.

Demonstranterna angrep även den brittiske tronföljaren prins Charles bil med sparkar. Prinsen var på väg till en teaterföreställning i centrala London tillsammans med sin fru hertiginnan av Cornwall, men kunde ta sig till föreställningen i tid.

Andra demonstranter rörde sig mot den brittiska drottningens palats Buckingham Palace.

-Jag kommer inte att ha råd att betala, jag kanske till och med måste avbryta mina studier, säger 18-årige Constantin Antoniadis. Han har just påbörjat sina studier i inredningsdesign. -Du har ljugit för oss Nick Clegg, ropade en av talarna till demonstranternas stora jubel innan marschen inleddes.

Tidigare studentprotester har lett till skadegörelse och våldsamheter, av en liten grupp demonstranter.

Frågan är Storbritanniens regerande koalition största prövning sedan valet i maj. Inför valet lovade Liberaldemokraterna att helt fasa ut studieavgifterna, men har nu tvingats gå med på att trefaldiga dem som ett led i landets hårda sparprogram.

Parlamentets underhus godkände höjningen med 21 rösters majoritet, vilket tyder på att många ledamöter från Liberaldemokraterna inte röstade för förslaget.