Sheila E. hedrar Prince på albumet "Iconic: Message 4 America". Arkivbild.
Sheila E. hedrar Prince på albumet "Iconic: Message 4 America". Arkivbild.

"Prince är med mig när jag spelar"

Sheila E. var inte bara Princes trummis hon var också hans "själsfrände". Men trots att ikonen inte är vid liv finns han vid hennes sida.

ANNONS
|

Den 21 april 2016 får Sheila Escovedo, mer känd under sitt artistnamn Sheila E., ett samtal från en släkting med nyheten om att musikikonen Prince har avlidit. Hon befinner sig då i Los Angeles men tar första flyget till Minneapolis, bara timmar senare är hon vid sångarens studio Paisley Park.

Nästan två år har gått sedan Prince gick bort och det har varit en tuff tid berättar Sheila E., apropå att konsertfilmen "Sign o´the times" från 1987 ska visas igen. Den 20 november går filmen att se på Folkets hus och parkers biografer i ett digitalt restaurerat skick.

ANNONS

- Jag saknar honom så mycket. Varje dag påminns jag om honom när jag gör saker vi brukade göra tillsammans. Det är svårt. Jag kan inte förstå att han är borta, säger hon till TT på telefon.

Kontakt genom musiken

Men varje gång Sheila E. själv spelar känner hon att Prince är med. På hennes nya album "Iconic: Message 4 America" finns en version av sångarens låt "America" från 1985.

- Vi har kontakt genom musiken och vi var tillsammans som själsfränder. Vi skrev, spelade, umgicks och influerade varandra som man gör i en familj, säger hon.

Konsertfilm i Sverige

Sheila Escovedo träffade Prince för första gången i slutet av 1970-talet. Sedan dess har hon spelat trummor bakom stjärnan flera gånger och 1987 års turné "Sign o' the times" blev samma år en konsertfilm. Precis som vid den ursprungliga konserten uppmanas fansen att bära något i färgerna aprikos eller svart vid filmvisningarna.

ANNONS

- Några av mina favoritlåtar är med i filmen. Det är häftigt att se att musiken är relevant 30 år senare och att folk vill se den. Det vi gjorde lever för evigt, säger Sheila E.

TT

Fakta: Sheila E.

Sheila Escovedo har spelat med artister som Marvin Gaye, George Duke, Diana Ross och Ringo Starr.

Hon har även en solokarriär innehållande album som "The glamorous life", "Romance 1600" och "Sex cymbal".

Efter att ha turnerat med Prince på "Purple rain tour" gav hon sig ut på egen hand och öppnade för Lionel Richie. Hon ledsnade dock på att vara soloartist och återvände till Prince för turnén "Sign o' the times".

I dag är Sheila E. aktuell med albumet "Iconic: Message 4 America" samt med spelningar i USA.

ANNONS