Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pressat i rätten om p-misshandel

Var det ett avsiktligt slag eller en olycklig knuff som ledde till den 78-åriga kvinnans död? Både 23-åringen och den man som miste sin hustru grät när rättegången om dödsfallet efter ett p-bråk inleddes på måndagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

71-åringen, som lämnade salen när bilderna på hans döda fru visades, sade att 23-åringen startat bråket genom att säga att han hade kunnat komma ända in i p-rutan utanför matbutiken i Landskrona, utan tutande och bilflytt.

-Då sade jag "nej", och då sade han "gubbjävel" till mig och jag sade "snorunge" till honom. Då slänger han sig ur bilen, som en pil, och knockar mig så jag trillar i asfalten med ansiktet före. När jag reser mig upp är han på mig igen och slänger mig på motorhuven och bankar mig i huvudet och ryggen.

När frun skyndar till blir även hon slagen.

-Han svingar ett slag mot henne med knuten näve. Jag ser att hon faller bak, rent bak. Hon var inte vid medvetande när hon föll, hon rörde inte en fena. Där var inte liv i henne. Sedan får han en sådan jävla fart och kör därifrån.

Leif Silbersky, 23-åringens advokat, pressade 71-åringen mycket hårt och menade att han lämnat olika uppgifter under utredningen om slag och knuffar.

23-åringen är åtalad för grov misshandel och grovt vållande till annans död när det gäller kvinnan och misshandel av mannen. Han reste sig flera gånger för att visa hur han rört sig och menade att 71-åringen först bankat på hans ruta och sedan slog honom när han kom ut ur bilen. Han slog med öppen hand för att freda sig.

Kvinnan råkade han bara "träffa" med sin kropp när han hastigt vände sig om. Hon kan han ramlat eller snubblat, hävdade han.

Silbersky yrkade att hans klient skulle försättas på fri fot men rätten beslöt om fortsatt häktning.

Rättegången fortsätter på torsdag, bland annat med ett vittne som såg bråket från en pizzeria intill.