Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Premiär för Wallmans i Göteborg: "Sprakande julshow"

För första gången någonsin intar det välkända Wallmans-konceptet Göteborg. Det handlar om ett exklusivt gästspel i Kungsportshuset där göteborgarna nu får chansen att komma i julstämning med hjälp av underhållning och mat i världsklass.
Ola Grönberg, producent för Christmas by Wallmans i Göteborg.

För producenten Ola Grönberg blir showen Christmas by Wallmans i Kungsportshuset något alldeles speciellt. Han är nämligen själv göteborgare.

– Dels är jag förälskad i det koncept Wallmans byggt upp under snart 30 år och sedan känns det helt underbart att det nu äntligen kommit till Göteborg. Det känns i hjärtat, säger han.

Serveras av artisterna

Julshowen pågår från den 7 november till den 21 december i Kungsportshuset i centrala Göteborg och i sann Wallmans-anda är det de showande och sjungande artisterna som också serverar gästerna.

– Ena stunden står en av landets bästa sångare och sjunger en magisk version av Hallelujah, i nästa serveras du mat av samma person. Det personliga mötet, det är det vi vill åt, säger Ola Grönberg.

Här är allt du behöver veta om Christmas by Wallmans i Göteborg

Körschemat för underhållningen är minutiöst planerat och allt måste klaffa. Serveringen av både förrätt och dessert är en del av showen och därför är alla inblandade lika viktiga, från kockarna till de serverande artisterna.

– Vi vill bjuda in till en sprakande upplevelse som tar vid redan när dörrarna öppnas. För oss är gästen i fokus under hela kvällen och alla ska känna sig sedda och välkomna, säger Ola.

Göteborgstema i finalen

När det gäller att skapa julstämning, vare sig det gäller pynt eller pampigt framförda julsånger, kommer Kungsportshuset och Wallmans knappast hålla igen. Mellan rätterna från den lyxiga julinspirerade menyn – skapad av stjärnkocken Jesper Bogren – kan gästerna både njuta av ett amerikanskt rockinspirerat julnummer och ett lite mer klassiskt med låtar som O Helga Natt.

– Upplevelsen ska stegvis byggas på under hela kvällen, hela vägen fram till vår stora final då vi river av något riktigt göteborgskt. Fast det tar inte slut där heller, säger Ola Grönberg.

Nej, för när själva showen är över vid 22:30-tiden tänker kvällens värdinna, dragshowartisten Gretchen, integrera gästerna ännu mer.

– Då blir det sing-a-long med de absolut största hitsen, så att alla kan vara med. Vi har aldrig provat det här tidigare men jag tror stenhårt på idén, säger Ola.

"Vi har gått all-in"

Dessutom innehåller showen Christmas by Wallmans både tomtar och trollkarl.

– Att fånga den där julkänslan… för mig handlar det om minnen. Bara en detalj är att vi bytt ut fågelkvittret på toaletterna till en röst som är starkt förknippad med julen. Jag kan lugnt säga att vi gått all-in.