Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Premiär för årets Allsång på Skansen

Med artister som Gyllene Tider och Carola på scen blir det maxade nivåer av folklighet när årets säsong av Allsång på Skansen har premiär.

Efter snart 80 år sedan starten är Allsång på skansen fortfarande en tittarfavorit. I år kommer vi få sjunga ihop med artister som Håkan Hellström, Yohio, The Sounds, Petra Marklund och Petter. I första programmet är det däremot en 30-årsjubilerande Carola, ett återförenat Gyllene Tider, stjärnskottet Zara Larsson, brittiska The Passenger och Eric Ericsons kammarkör som gästar Skansen. Precis som de senaste två åren är det Måns Zelmerlöw som leder programmet, men nytt är däremot den ombyggda scenen som har en gång ut i publiken och en extrascen på kanten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

FAKTA

Allsång på Skansen visas i både SVT1 och på SVT play, klockan 20.00. Webbsändningarna är 30 minuter längre än TV-sändningarna.

Allsången startades redan 1935 av körledaren Sven Lilja, men första TV-sändningen var 1979.

Allsångsledare har varit idel män: Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Lasse Berghagen, Bosse Larsson, Egon Kjerrman och Sven Lilja.

Årets Allsång på Skansen kommer besökas av över 40 olika band och artister, bland andra Oskar Linnros, Miriam Bryant, Lill lindfors och Sean Banan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.